USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte emeklilerin yeni maaş tablosu

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak edilirken, tüm sorular cevap buldu. Ancak emekli kök maaşı 8.018 TL'nin altında kalanlar, zammın rağmen herhangi bir artış almadı. Peki Bağ-Kur (4b) SSK (4a) en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar ve ödeme takvimi...

İşte emeklilerin yeni maaş tablosu
20-07-2024 15:09
SİVAS
Google News
Haber Merkezi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı %24,73, memur emeklilerinin zammı ise %19,31 olarak belirlenmişti. Ancak, emekli kök maaşı 8.018 TL'nin altında kalan kişiler zamma rağmen sıfır zam almıştı. Yeni düzenlemeyle, bu düşük maaşlı emeklilere Hazine desteği sağlayarak ek zam yapılacak.

2/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 2

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024 İÇİN NETLEŞTİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, son dakika açıklamasında bulundu. Güler, "Önceden yayımlanan bazı bilgilerin yanıltıcı olduğunu belirtmek isterim. Kamuoyuna açıklanan etki analizi metin haline getirilmedi" dedi ve ekledi:

"Vergi kanunlarında adaletin sağlanması, doğrudan vergilerin artırılması ve kayıt dışılıkla mücadele gibi konularda düzenlemeler yapıyoruz. Cezaların caydırıcılığını artıracağız, KDV devri azaltılacak ve ithalatı azaltmaya yönelik adımlar atacağız."

3/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 3

EYT İLE EMEKLİ OLUP ÇALIŞANLARA DESTEK SONA ERDİ

Sigorta kolları prim oranı %2,25’e çıkarılacak. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlardan yaşlılık aylığı bağlananların işverenlere sağlanan 5 puanlık destek priminin ödenmesi uygulaması sona erecek.

Serbest bölgelerde faaliyet gösteren işletmelere sunulan kazanç istisnası, yalnızca ihracat gelirleriyle sınırlanacak.

4/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 4

IBAN CEZALARI ARTIRIYOR

Yeni düzenlemede, vergi güvenliği artırılacak ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulaması getirilecek. Serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatı tespit edilecek. Yüzde 20’nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilirse izahnameye dahil edilecek.

5/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 5

Kayıt dışılığı azaltmak için cezalar artırılacak. Başkasına ait POS cihazı kullananlara ve ödemeleri başkasının hesabına yapılan havalelere yönelik cezalar da yükselecek. Vergi uzlaşmalarında değişiklik yapılacak. Vergi aslının uzlaşma kapsamı dışında tutulması ve yalnızca cezalar için uzlaşma yapılabilmesi öngörülüyor.

6/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 6

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

En düşük emekli maaşı Temmuz 2024 itibarıyla 12.500 TL olarak belirlendi. Bu düzenlemeyle dul ve yetim maaşları sırasıyla 6.250 TL ve 3.125 TL olacak.

7/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 7

BÜTÇEYE ETKİSİ HESAPLANDI

En düşük emekli maaşı 12.000 TL olarak belirlenirse, 3,2 milyon kişi bu düzenlemeden yararlanacak. 12.500 TL olması durumunda ise 3,7 milyon kişi faydalanacak. 12.000 TL maaş artışı, aylık bütçeye 3 milyar TL, Ocak 2025’e kadar ise toplamda 17 milyar TL etki yapacak.

8/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 8

12.500 TL maaş artışı ise aylık bütçeye 5,5 milyar TL, 6 aylık bütçeye ise 33 milyar TL maliyet getirecek. Yıllık maliyetin 60-64 milyar TL arasında olması bekleniyor.

9/9
SSK Bağ-Kur ve bütün emeklilerin maaşı netleşti. İşte emeklilerin yeni maaş tablosu 9

ZAMLI MAAŞ VE EK ZAM ÖDEME TARİHLERİ

Memur emeklileri ayın 1’inden itibaren maaş aldıkları için zammın hemen yansıtılmadığını, farkların daha sonra ödeneceğini belirtildi. SSK emeklileri yarın, Bağ-Kur emeklileri ise 25’inden sonra maaşlarını alacak. Ek zam ödeme tarihlerinin SGK tarafından yayımlanacak takvime göre belirlenmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü