USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İSTİHDAM SAĞLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İSTİHDAM SAĞLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

İSTİHDAM SAĞLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
08-02-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Geçen yıl iştiham seferberliği kapsamında 100´ün üzerinde personel çalıştıran ve 2019 yılında istihdamda artış sağlayan işletmelere düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi. MEVA Kafe´de düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, TSO Başkanı Mustafa Eken ve iş insanları katıldı. Programda ilk olarak ilimizin istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamak için, İŞ-KUR tarafından uygulanan ´İşbaşı Eğitim Programı´ kapsamında; firmalar ile protokol imzalanması ile başladı. İmzalanan protokol ile ilimizdeki faaliyet gösteren işletmelerde, toplamda 626 kişi istihdam edilecek.

VALİ AYHAN:  ?İSTİHDAMDA DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, ?Belediye başkanımız, OSB müdürümüz ve oda başkanlarımızla İstanbul ve Ankara ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerde hakikaten çok şeyler öğrendik. Büyük marka sahibi olan büyük iş insanlarını tanıma fırsatımız oldu, onların heyecanlarına şahit olduk ve Sivas´a olan ilgilerini, alakalarını gördük. Ve bunlara kayıtsız kalmamak için de kendi iç dinamiklerimizi iyice güçlendirmemiz gerek. Evet eksiklerimiz var ama dünden daha iyiyiz. İnşallah yarın daha iyi olacağız. Yeter ki hedef birlikleri olsun yeter ki amaç birlikleri olsun. Gerçekten Sivas´ta bu hava var, bu anlayış var. Bunlar da inşallah üretime istihdama katkı sağlayacak. 2020 yılını biz üretim ve istihdam yılı olarak görüyoruz. Geçen sene 2019´da çok güzel 100´üncü yıl etkinlikleri yaptık. İliklerimize kadar yaşayarak, ulusal ve uluslararası anlamda 100´üncü yıl etkinliklerini kutladık. Gerçekten güzel bir miras, mutlu bir miras. Çok anlamlı oldu. Sivas´ın görünürlüğünü, bilinirliğini güzel bir şekilde ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Geçen yıl bir de şu anlayışı belirleyemeye çalıştık. Türkiye fiziki anlamda, altyapı anlamında çok güzel bir yapıda. Eksikler var mı var. Ama zengin bir altyapıda bulunduğumuzu da zevkle ifade etmek istiyorum. Geçen yıl üçlü ayrıcalığımız olsun dedik. Tarım, turizm ve sanayi özellikle sanayi alanında ayrı bir çalışma yapmamız ayrıca önem arz etmekteydi. Birinci OSB´nin altyapısını güçlendirmek ve pazarlama anlamında daha modern anlayışa döndürmeye çalıştık. İnovasyon merkezi kuruyoruz, İŞGEM´le bütünleştiriyoruz, KOSGEB, İŞKUR birliklerini daha da artırıyoruz. Belediye, özel idare birlikleri ile OSB´nin altyapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Yani orada istihdam yapanların her zaman yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Her OSB toplantısında birkaç günde orayı ziyaret ediyoruz. Onları motive etmeye çalışıyoruz, ümitlerini canlı tutmaya çalışıyoruz. 2018-2019´da Türkiye içerden dışarıdan olağanüstü saldırılara maruz kaldı. Ama birlikteliğimiz ile bunları aştık. 2019´daki bu anlayışımızı 2020´ye daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Bugün arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma yaptı. Demirağ OSB´nin kamulaştırma, elektrik altyapısı, içme suyu altyapısı tamamlandı. Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi, biz sahip çıkacağız. Bunlar sayesinde de Sivas hak ettiği noktaya gelecek. Turizmde de çok iyi bir noktaya geleceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız. İnandığımız zaman emek verdiğimiz zaman bunun karşılığını almamak mümkün değil. Cenabı Allah hiç kimsenin emeğini zayi etmez. Turizmde özellikle yüksek hızlı tren ile ilgili sosyoloji bölümündeki hocalarımızla toplantı yaptık. Dünya´da yüksek hızlı trenin geldiği bütün yerleşim yerleri gelişmiştir. Müthiş bir sosyal hareketlilik olmuştur, turizmde hareketlilik olmuştur? dedi.

EKEN: ?TÜM ÜYELERİMİZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ?

100 kişinin üzerinde istihdam sağlaması nedeniyle teşekkür belgesi alan Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Mustafa Eken, programın açılış konuşmasını yaparak, ?Bugün burada Sivas´ın iş dünyasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çünkü buradaki insanlar şehrin hamallığını yapan, yükünü çeken, kazandıkları ile vergilerini ödeyen, işçilerinin sigortalarını ödeyen ve 100´lerce insanımıza istihdam sağlayan üyelerimizle birlikteyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi.

Başkan Eken, ?Hepimizin Demirağ OSB´nin 6. teşviki alması için bir mücadelemiz var. Bunun da sonucuna ulaşacağımıza hepimizin inancı tamdır. İnşallah beklediğimiz teşvik bölgesine gelebilirsek, 63 çalışanımız olacaktır 630, istihdam sayımızın artacağına şehrimizin protokolü, şehrin vekilleri inanıyor ve şehir inanıyor. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak 8 bin üyemiz ile bu işler için sonuna kadar mücadele edeceğimizi, bu tür toplantıları sık sık yapacağımızı ve bir kişiye bile ekmek verenin bizim için çok değerli olduğunu bir kez daha söyleyerek başta valim olmak üzere değerli protokolümüze saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum.?  diye konuştu.

BİLGİN: ?ÜRETENİN HER ZAMAN YANINDAYIZ?

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, ?Sivas´ta üretim yapan, istihdam sağlayan herkesin yanındayız ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde, istihdama katı sağlayan, üretim sayısını arttıran herkese teşekkür ediyorum. Bugün eksiklikleri konuşmak istediğimiz an iş hayatımızda, özel hayatımızda, kamu hayatında eksiklikler göreceğiz. Biz Sivas´ta yaşayanlar olarak hepimiz biliyoruz ki, başladığımız noktadan geldiğimiz noktayı gördüğümüz zaman zor dönemde yaşadığımız sıkıntıları bir kenara bırakırsak Türkiye olarak da, şehir olarak da iyi noktadayız. Hedefimiz, her alanda daha gelişmiş, her alanda daha büyümüş, istihdam ve ihracatını artırmış bir şehir ortaya koymak. Bunun için de hepimiz siyasilerimizle, milletvekillerimizle ve tüm kamu ve kuruluşlarımızla bunun mücadelesini veriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki Sivas güçlü olursa Türkiye güçlü olur, Sivas güçlü olursa milletimiz güçlü olur. Bugünlerde zorlu süreçlerden geçiyoruz. Ama biz inanıyoruz ki bu ülkeyi sevenler, başta sizler olarak bu ülkeyi çok seven, çok istihdam sağlayan, çok üreten bireylerdir. Sizler de farklı sektörlerde tüm zorluklara rağmen üretimi artırmak, istihdamı artırmak ve Türkiye´nin ekonomisine katkı sağlamak için gerektiğinde risk alarak bu mücadeleyi veriyorsunuz, her zaman biz de sizin yanınızdayız? ifadelerini kullandı.

KARASU: ?TEŞVİKTE CİDDİ UÇURUMLAR VAR?

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da, ?Bu kriz sürecinde istihdam sağlamak her babayiğidin harcı değil. Öncelikle taşın altına elini değil gövdesini koyan iş insanlarına çok teşekkür ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızın da söylediği gibi, teşvik haritası oluşturulurken ne yazık ki Sivas´a çok büyük bir yanlış yapılmış durumda. Sivas şu andaki teşvik haritasındaki yerini hak etmiyor. Bunun için tüm Sivas´ın iktidardan, muhalefete kadar hepimizin bürokrasisinin, sizlerin mücadele etmesi gerekiyor. Bugün Osmaniye´nin, Niğde´nin, Maraş´ın, Çankırı´nın, Sivas´tan daha önde bir teşvik bölgesinin içinde olması Sivas´ta yatırım yapan tüm insanlarımızı sıkıntıya sokuyor. Çünkü artık teşvik sıralamalarında ciddi uçurumlar var. ?dedi.

Konuşmaların ardından 100 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan firmalara teşekkür belgeleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü