USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İSTİHDAMDA 20 bine doğru

İSTİHDAMDA 20 bine doğru

İSTİHDAMDA 20 bine doğru
21-07-2017 07:58
Google News

Beste KURT/

            İşsizlerin istihdam edilmesine yönelik olarak başlatılan İstihdam Seferberliği´nde, Sivas´ta 10 bin olarak belirlenen hedefin aşıldığını ve Temmuz itibariyle ek istihdam edilenlerin sayısının 16 bin 637´ye yükseldiğini açıklayan Vali Davut Gül, ?Özel sektörün önünü açtığımız sürece bu rakam 20 bin de, daha fazlası da olur. Müteşebbislerimize teşekkür ediyorum? dedi.

            Valilikte önceki gün yapılan İl İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Gül, Sivas´ta kamu ve özel sektörün başlatılan istihdam seferberliği kapsamında çok önemli mesafe aldığını belirterek, ?Bu çok ciddi bir rakam, normal şartlarda 10 bin civarında olacağı tahmin ediliyordu. Temmuz ayında 16 bin 637. Bu sayının muhtemelen biraz daha artabileceğini ön görüyoruz. Başta Belediyemiz, Esnaf Odamız, Ticaret Odamız olmak üzere bütün Belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız Sivas´ta istihdam seferberliğinin daha da başarılı olabilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor.? dedi.

İstihdam seferberliğinde lokomotifinin özel sektör, iş dünyası, esnaflar ve iş adamları olduğunu vurgulayan Vali Gül; ?Bize düşen onların önündeki engelleri kaldırmak. Biz özel sektörün önünü açtığımız müddetçe onların önündeki engelleri kaldırdığımız müddetçe, bu rakam 16 bin 637 de olur, 20 bin de olur, daha fazlası da olur. Hükümetimizin iş dünyasına verdiği destek belli. Teşvikler belli. Özellikle bu yıl içerisinde ilave istihdama sigorta ve buna benzer katılımların devlet tarafından karşılanması çok ciddi bir teşvik oldu. İnşallah yeni sanayi sitemizde Seyfebeli bölgesine yapılacak. Sivas bu anlamda istihdam sayısını da artıracak. İkinci OSB ile beraber Sivas sanayide şahlanmış olacak. Ben Sivas´ta ki istihdamın artmasında katkısı olan başta Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere Belediye Başkanımıza, Kamu kurum ve kuruluşlarının her kademesinde ki yöneticilerine, hiç şüphesiz müteşebbislerimizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü