USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?İSTİHTAM ve ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞACAĞIZ?

?İSTİHTAM ve ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞACAĞIZ?

?İSTİHTAM ve ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞACAĞIZ?
08-11-2018 07:59
Google News

?KOMBİNANIN ALT YAPISI GÜÇLENDİRİLECEK?

İl Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde ilimize kazandırdığı Et Entegre Tesisinin alt yapısını güçlendirmek amacıyla Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Ulaş ve Kangal bölgelerinde hayvancılık projelerinin geliştirileceğini de kaydeden Vali Ayhan, Kültür Merkezi yanında bulunan ve yaklaşık 3 ay sonra açılması planlanan Kayak Simülasyon Merkezi´nin kış turizmindeki en önemli enstrümanlarından birisi olacağını söyledi.

Erhan CEYLAN/

Göreve başladığı ilk gün, ?Sahada olacağız, terleyecek ve terleteceğiz´ diyen Vali Salih Ayhan, Sivas Valiliği´nin 3. Gününde yine sahada olduklarını vurguladı.

Turgut Özal Caddesi üzerinde yaklaşık 4 yıldır inşası devam eden Kültür Merkezi, yanı başında bulunan Kayak Simülasyon Merkezi ile Ulaş Kovalı bölgesindeki Et ve Entegre tesislerini gezen Vali Ayhan, ilimizde özellikle istihdam ve üretime yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini açıkladı.

?TÜRKİYE´DE ÖRNEK PROJE OLDU?

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde dün düzenlen Beyaz Bayrak Sertifika töreninin ardından Kültür Merkezi inşaatını inceleyen Vali Ayhan, Kültür Merkezi´nin Türkiye´de örnek bir proje olduğunu belirterek, ?Kültür Merkezi, güzel bir noktaya gelmiş. Sivas güzel bir eser kazanacak. Hakikaten Türkiye´de örnek bir proje oldu. Kültür Merkezimiz Sivaslıların bütün sosyal-kültürel ihtiyaçlarını cevap verecek. Sivas´ın görkemli, Selçuklu mimarisini yansıtan harikulade bir eser oldu. Dış kapının ana girişinde Divriği Ulu Camii´nin de motiflerinin olması Sivas´ın geçmişine güzel bir vurgu olacak. İnşaatlarımızı hızlı bir şekilde takip edeceğiz. İlerleyen dönemlerde yeni yatırımlarla yeni inşaatlarımızla, gerek istihdama dönük gerekse sosyal sektöre dönük tüm alanlarda yoğun bir çalışmamız olacak. Ayrıca mevcut Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezimiz var orada birçok faaliyetler yapılabilir. Burası oranın biraz daha geniş versiyonu. Sivas´ın her türlü ihtiyacına cevap verebilecek özelliklere sahip.  Toparlanma aşamasında. İnşallah Nisan ayında hizmete açılacaktır? dedi.

SİMÜLASYON MERKEZİNDE SON 3 AY

Kültür Merkezi´ndeki incelemelerin ardından aynı bölgede inşası hızla devam eden Kayak Simülasyon Merkezi´ni de inceleyen Vali Ayhan, 3 ay sonra açılması planlanan Kayak Simülasyon Merkezi´nin kış turizmindeki en önemli enstrümanlarından birisi olacağını kaydetti.

Yıldız Dağı Kayak Merkezi´ne güç verecek projelerden biri olan Kayak Simülasyon Merkeziyle ilgili görüşlerini aktaran Ayhan, açıklamasında; ?Kayak Simülasyon Merkezi´nin yapımına 3 yıl önce başlanılmıştı. Bu noktaya geldi. Hakikaten arzu ettiğimiz bir durum oluşmuş. Sivas Yıldız Dağı´nın sahada beslememiz gerekir ve teknik olarak buradan kayakçıların çıkması hep arzu ettiğimiz bir durumdu. İnşallah 3 ay içerisinde burası bitecek hizmete girecek. Artık yeni inşaatlardan ziyade çocuklara sosyal etkinlikleri vermek için bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Bu çok anlamlı olacak. Kayak merkezinin kış turizmindeki en önemli enstrümanlarından birisi olacak. Öğrencilerimizin bir ayağı burada olacak. İnsanlarımızın da nefes alabileceği sosyal bir ortam olacak. İşimizi kaldığımız yerden takip etmenin mutluluğunu yaşıyoruz? ifadelerine yer verdi.

?3 BİN KESİM YAPILDI

650 TON ET STOKTA?

Vali Ayhan, son olarak Ulaş Kovalı´daki Et ve Entegre Tesisinde inceleme yaparak Kombina Müdürü Zekeriya Güler´den bilgi aldı. Öğle yemeğini işçilerle birlikte yiyen Ayhan, ardından kombinadaki kesim, soyum ve soğutma alanlarını gezdi.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde Sivas´a kazandırdığı kombinanın bugün üretimde olmasından ötürü çok mutlu olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, ?Bugün göreve başlayışımın 3´ncü günü. Sahada olacağımızı söylemiştik. Bugün de üretime yönelik fabrika gezisinde beraberiz. Benim için anlamlı olan tarımsal, hayvancılık potansiyelini daha da artırmamız gerektiğini düşündüğüm yerden birisi de et entegre tesisidir. Ayrıldığımız zaman burası üretime başlamamıştı. Şimdi ise buranın üretimde olması beni fevkalade mutlu etti. Bu yıl 3 binin üzerinde hayvan kesimi yapılan tesiste bugün itibariyle 650 ton üzerinde stoklarda et var. Askeri birliklerimize buradan sevk ediliyor. Sivas´ın tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek bir olan bir yer. Burası da bizim için ayrı bir önem kazanıyor. Hem İl Özel İdaremiz hem de Valiliğimizin kuvvetli desteğinin yanında olduğunu vurgulamak istiyorum. Et ve Süt Entegre Tesisi odaklı hayvancılık anlamında projeler geliştireceğiz. Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Ulaş ve Kangal bölgelerinde hayvancılık projeleri geliştirecek ve bu tesisin alt yapısını güçlendireceğiz. Burayı yaptık, elimizi eteğimizi çekeceğimiz bir söz konusu değil. Buraya desteğimiz devam edecek. Bu projede gerçekten büyüklerimizin çok emeği oldu. Başta Bakanımız İsmet Yılmaz ve Sivas Milletvekilleri çok olağan üstü emeği oldu. Burası müthiş bir birlikteliğin eseridir. Yeni dönemin ruhuna uygun şekilde istihdama dönük, üretime yönelik çalışmalarımız devam edecek? diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü