USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İTFAİYECİLERE ?ELEKTRİK´ EĞİTİMİ

İTFAİYECİLERE ?ELEKTRİK´ EĞİTİMİ

İTFAİYECİLERE ?ELEKTRİK´ EĞİTİMİ
26-03-2019 07:27
Google News

Burcu CELLAT/

ÇEDAŞ, kamu kuruluşları işbirliği kapsamında Belediye İtfaiye Müdürlüğü´nde görevli itfaiye çalışanlarına yönelik elektrik kaynaklı yangılara müdahale konusunda eğitim verdi.

ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik tarafından geçtiğimiz gün İtfaiye Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde söz konusu yangınlarda nelere dikkat edilmesi gerektiği slayt eşliğinde anlatıldı.

Çelik, 3 ayrı gruba 3 gün boyunca verdiği eğitimlerde, elektrik dağıtım hatları, yangına müdahale ederken elektrik şebekesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve elektrikten kaynaklı yangınlar ile çıkış sebepleri hakkında itfaiye personelini bilgilendirdi.

?SU İLE MÜDAHELE ÇARPILMA RİSKİNİ ARTIRIYOR?

Yangın esnasında söndürme çalışmaları yapan itfaiye personelinin elektrik şebekelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Çelik, ?İtfaiyecilerin en önemli malzemesi sudur ve su da elektriği iletir. Yangına müdahale ederken suyun elektrik tesisatı ile birleşmesinden dolayı çarpılma ve çalışanın elektriğe doğrudan teması ile çarpılma riski bulunur. Elektrik kurumu tarafından aksi belirtilmedikçe tüm teller ve metal kısımlar elektrikli olarak kabul edilmelidir. Yangınlar esnasında sarkan kablo, metal, su ve kalorifer boruları ve demir çitlerden uzak durulmalıdır? dedi.

İtfaiye merdivenlerinin yangın yerinde büyük tehlike oluşturabileceğine de dikkat çeken ÇEDAŞ Proje Tesis Müdürü Özgür Çelik, merdivenlerin gerilim altındaki temas noktalarından en az 5 metre uzağa kurulması ve taşınabilen merdivenlerin tehlike arz eden yerlerde kullanılmaması gerektiğini söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü