USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kabine'de ilk değişimin tarihi sızdı

AKP’de Kabine değişikliği sinyali sonrasında kurmayların düşünceleri kulislerden sızdı. Değişim için ilk tarih belli oldu.

Kabine'de ilk değişimin tarihi sızdı
20-10-2024 16:14
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ/

 Yerel seçimde birinci parti olmayı Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptıran AKP’de değişim süreci başlamış, kulislerde istifası istenecek bakanların ismi gezinmeye başlamıştı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” açıklaması ile Kabine'de değişimin sinyalini vermişti.

 “GÖREVDE KALMAMALARI GEREK”

 Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Kabine'de değişimin ne zaman olacağı ve kimlerin gidip gelebileceğine dair çok sayıda değerlendirme sızdı.

 Bir parti yöneticisinin “Bakanlarla ilgili bazı sorunlar var ve bunların değiştirilmesi düşünülüyorsa bir gün daha görevde kalmamaları gerek. Bu, sorunların daha da büyümesine neden olur” dediği öne sürüldü.

 "DEĞİŞİM KONGRE İLE EŞ ZAMANLI OLACAK İDDİASI"

 Birçok siyasetçinin değişim sürecinin kongre ile eş zamanlı olacağı kanaatinde olduğu belirtilirken, parti içinde buna itirazı olanların da olduğu öğrenildi.

 BAKANLIKTA MİLLETVEKİLLİĞİ ŞARTI

 Kabine değişimi ile ilgili kararı Erdoğan’ın vereceğini belirten AKP’li isimlerin ortak görüşü ise partide yönetici ya da milletvekili olunmadan bakan olunmaması gerektiği yönünde.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
18.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü