USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR?

?KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR?

?KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR?
09-03-2017 08:31
Google News

BESTE KURT

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ticaret Borsası  Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, ?Kadınlarımız toplumun temel taşı, özverinin ve sevginin kaynağıdır? dedi.

Başkan Hastaoğlu yaptığı açıklamada ?Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur? dedi.

Hastaoğlu mesajında şunları belirtti.

?Ülkemiz kadınlarının toplum içinde daha saygın bir yer kazanması, öğrenim, meslek edinme ve çalışma haklarına sahip olması ulu önder Atatürk´ün ileri görüşlülüğü sayesinde dünyadaki çoğu ülkeden daha önce sağlanmıştır.  Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk tarafından ?Dünyada hiçbir Ulusun kadını, Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, Ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.? sözleri ile çağdaş değerlerin en önemli simgesi olan kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk kadınlarının Millî Mücadele´ye büyük kararlılıkla katılışını gösteren en önemli olay ise, merkezi Sivas´ta olmak üzere ?Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti?nin kuruluşudur. Bu cemiyet Sivas Valisi Reşit Paşa´nın eşi Melek Reşit Hanım ve arkadaşları tarafından Sivas´ta kurulmuş, kısa sürede Anadolu´nun muhtelif şehirlerinde Merkez´e bağlı birçok şubeleri açılmıştır. Düşman işgallerini büyük bir hassasiyet ve dikkatle izleyerek itilâf Devletleri ve İstanbul Hükûmeti´ne karşı zaman zaman protesto nameleri yayımlayan, Millî Orduya para ve mal yardımı kampanyaları açan, Millî Mücadele için Anadolu´ya geçenlere kutlama mesajları gönderen Anadolu Kadınları, Kurtuluş Savaşı boyunca Türk kadınlığının iftihar edeceği büyük hizmetler görmüş ve Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük takdirini kazanmıştır.

Anayasada yer alan "herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir." ifadesine rağmen; kadınlara toplumda eşit haklar ne yazık ki sağlanamamaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların daha adil, daha hakkaniyete uygun ve daha insani koşullarda yaşamaları, toplumdaki tüm süreçlere katılmaları ve katkıda bulunmaları için kadınların sorunlarının ve çözüm yollarının tartışılması için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü