USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KADINLARA 9.MERKEZ - video

KADINLARA 9.MERKEZ - video

KADINLARA 9.MERKEZ - video
09-03-2019 07:59
Google News

POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK

Belediye olarak kadınlara yönelik çok ciddi pozitif ayrımcılıklar yaptıklarını, dönemlerinde 16 bin kadına kurs verdiklerini vurgulayan Başkan Aydın, ?Kadınlarımızı istihdama hazırlamak, ev ekonomilerine katkı sunmak adına çok sayıda merkezler açtık. Bahtiyar Bostan Özgecan Kadınlar Yaşam Merkezi, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Hanımlar Kültür Merkezi, Mimar Sinan Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Şeyh Şamil Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezi ve bugün 9´uncusu olan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi´ni açıyoruz?dedi.

Hayrullah AĞKAŞ

Belediye Başkanı Sami Aydın, Ahmet Turan Gazi Mahallesi´nde yapımı tamamlanan Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi´nin açılışında yaptığı konuşmada, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, ?Bugün 9. Hanımlar Kültür Merkezi´nin açılışını yapıyoruz, hayırlı olsun? dedi.

Belediye´nin önemli yatırımları arasında yer alan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi dün törenle hizmete girdi. Açılışa Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Sami Aydın´ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Ak Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Ak Parti Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nin hem mahallemize hem de Sivas´ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle bütün hanım kardeşlerimin gününü kutluyorum? dedi.

Sivas Belediyesi olarak kadınlara yönelik çok ciddi pozitif ayrımcılıklar yaptıklarını vurgulayan Başkan Aydın, ?Kadınlarımızı istihdama hazırlamak, ev ekonomilerine katkı sunmak adına çok sayıda Sivas´ta kadınlara yönelik merkezler açtık. Bahtiyar Bostan Özgecan Kadınlar Yaşam Merkezi, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Hanımlar Kültür Merkezi, Mimar Sinan Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Şeyh Şamil Kadınlar İş Geliştirme Merkezi, Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezi ve bugün 9´uncusu olan Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi´ni açıyoruz? ifadelerini kullandı.

?16 BİN KURSİYERE EĞİTİM?

Kültür Merkezlerinde çok sayıda kadının ev ekonomilerine ve şehir ekonomilerine katkı sunduğunu kaydeden Başkan Aydın, ?Dönemimizde yaklaşık 16 bin kursiyerimize hizmet verdik, eğittik, yetiştirdik, bir kısmının ticarete atıldıklarını esnaf olduklarını bir bölümünün farklı kurumlarda özel sektörde iş sahibi olduklarını biliyoruz. Tabi bu eğitim çalışmalarını belediyemizle beraber zaman zaman İşkur ile zaman zaman Halk Eğitim ile ve her zaman da Valiliğimizin desteği ve işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz? dedi.

İlimizdeki kadınların iş hayatına atılmalarını istediklerini söyleyen Başkan Aydın, şöyle devam etti:

?Bugün Ahmet Turan Gazi Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´ni açacağız. Burada sizlerden talep edilen kadınlar kültür merkeziydi ama biz biliyoruz ki burada çocuklara ve gençlere yönelik de bir merkeze ihtiyaç vardı. İlk uygulamamız belki ama Sivas mimarisine de uygun bir tarafta gençlerimiz için kültür merkezi, diğer tarafta hanımlarımız için kültür merkezi. Buranın alt kısmında da mahallemize yönelik toplu programlar konserler toplantılar yapılacak. Çok amaçlı salon da bu işin bir parçası. Bu gördüğünüz Ahmet Turan Gazi Mahallesi´nin temeline ilk harç koyan biziz. Bu mahalleyi sıfırdan kuran biziz. Gördüğünüz gibi Sivas´ın en düzgün mahallelerinden bir tanesi oldu. Umut ediyorum ki burada oturanlar huzur ve mutluluk içerisinde otururlar.?

?İHTİYAÇLAR DA DEĞİŞİYOR?

Konuşmasına tüm hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlayarak başlayan Vali Salih Ayhan ise, bir anekdot paylaşarak, ?Tarihte Cengiz Han, komutanlarını yanına çağırmış, eşini de yanına almış. Komutanlarını göstererek, ?Ben bunların Han´ıyım´ demiş. Sonra da eşini gösterip ?Bu da benim Han´ım´ demiş. Yani hepimizin bir hanımı var. Bu vesileyle tüm hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum? dedi.

Yapılan projeden ötürü Başkan Aydın´ı tebrik eden Vali Ayhan, ?2004 yılında su yoktu, yol yoktu, belki imar problemleri vardı. Ancak çağın gereksinimleri nedeniyle ülkemiz büyüdükçe, ilimiz büyüdükçe, ihtiyaçlarımız da çeşitleniyor? dedi.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Vali Ayhan, ?Taş üstüne taş koymadan bina olmaz. Belediyelerimiz alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturdu ve artık millete dokunan hizmetler yapmaya başladı. Sivas´ın da ülkemizin de bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden iyi olacak. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz daim olsun? dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Hanımlar Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi´nin açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü