USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KANGAL İÇİN ÇALIŞIYORUZ´

?KANGAL İÇİN ÇALIŞIYORUZ´

?KANGAL İÇİN  ÇALIŞIYORUZ´
23-01-2018 07:34
Google News

Çetin POLAT  /

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, daha iyi bir Kangal için çalıştıklarını belirterek, 2018´de Yağdonduran Tüneli ve duble yolun bitmesiyle ulaşımın daha kolay hale geleceğini, bu yıl yapacakları festival için hedeflerinin de 350 bin Kangallıdan en az yarısının ilçeye gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kangal´ın İpek Yolu güzergahında Doğu ve Güneydoğu Anadolu´yu birbirine bağlayan merkezi bir noktada olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, ?Malatya ile komuşuyuz, Kayseri ile komşuyuz. Diğer taraftan Divriği Ulu Camii ve Gürün Gökpınar yanı başımızda. Bir çalışma başlattık, biz burada ve diyarlı diyoruz. İlçemiz için çok mükemmel olacak. Yağdonduran Tünelimizde tüpün bir tanesi bitti, diğeri devam ediyor. Demiryolu yeni Kangal istasyonumuz hayata geçti. Raybüs demiryolu bağlantısı ile bu faal durumda. Diğer taraftan bölünmüş yolumuz da 2018 yılında bitecek? dedi.

YENİ TERMİNAL YAPILIYOR

Merkezi hükumetin devasa projeleri devam ederken Belediye olarak konaklama noktasında ilçeye hareket kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Öztürk, ?İlçemizde gerek kamyon nakliyesinde gerekse otobüsçülükte kara yolu taşıması ile altyapı oluşturalım istedik. Bir çok ilde olmayan bir terminal binası yapımına başladık. Çalışmalar yüzde 95´lerde. Şubat ila mart ayı ortalarında tamamen bitecek. Yaklaşık 5 Milyon liraya mal olan bir proje. Çevre düzenlemesini yapıyoruz. Terminalimizde 10 tane peron, sosyal donatılar, insanların ihtiyacını giderebileceği ne tür imkanlar varsa biz bu projenin içerisinde aldık. Terminal ile meslek yüksek okulu arasında 300 metre mesafe var. Bu Meslek Yüksek Okulunu da belediye olarak yaptığımızda amacımız şu idi; ilçemizde eğitimin altyapısını atalım ama ileriye dönük altyapılar olsun. Nedir bu? Meslek Yüksek Okulunda eğitimini alan çocuklarımız 2 yıl boyunca bu nimetten yararlansınlar. Ama bizim hedefimizde yurdu ile sosyal donatıları ile altyapıları ile bunları düzenleyip bunu Cumhuriyet Üniversitemize devretmek vardı, yaptık? şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 4 YILLIK FAKÜLTE

İlçeye 4 yıllık bir fakülte kazandırmak istediklerini kaydeden Başkan Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?Daha nitelikli, daha nicelikli hedeflere ulaşmak için yaptığımız bir çalışma ile ilçemize bir fakülte kazandırmak istiyoruz. Bu eğitimin gerek ilçe ekonomisine katkısı, gerek ülke ekonomisine katkısı olacak. Diğer taraftan da kültürel değerlerimize sahip çıkıp okulda eğitim gören çocuklarımıza bunları anlattığımızda, kendileri bu ortamı yaşadığında illere döndüğünde birer tanıtıcı rehberleri olsun gönüllü rehberleri olsun istiyoruz.?

350 BİN KANGALLI VAR

Sivas merkez ve il dışında yaklaşık 350 bin Kangallının yaşadığını belirten Başkan Öztürk, ?Bu sene 2018 yılında düzenleyeceğimiz Kangal festivalinde bir farkındalık oluşturacağız. Türkümüz, şarkımız, köpeklerimiz, koyunlarımız, bunların sergisi olacak ve adına alışveriş festivali diyeceğiz. Özellikle gurbette kalan insanlarımızdan yani 300 bin Kangallıdan yarısını getirip, asgari ücret düzeyinde alış-veriş yaptırabilsek önemli yol alacağız. Biz bu ölü dönemde yani ocak, şubat, mart aylarında sivil toplum örgütlerimize Sivas, Ankara, İstanbul, İzmir´de bunların altyapısını oluşturacağız. Bu sene Haziran, Temmuz aylarında yapılacak festivalin tarihini de ortaklaşa belirleyeceğiz. En azından 50 -100 bin insanın ilçemize gelmesini hedefliyoruz.? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü