USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KAR TALİMATI - video

KAR TALİMATI - video

KAR TALİMATI - video
13-12-2018 07:58
Google News

BESTE KURT/

Dün sabaha karşı görülen kar yağışından sonra ?Karla Mücadele? toplantısı düzenleyen Vali Salih Ayhan, bürokratlarına ve ilgililere kar talimatı vererek, ?Daha hassas olun, koordineli çalışın? talimatı verdi.

Özel İdare İl Genel Meclisi Salonu´nda yapılan toplantıda ?Karla mücadelede tüm kurumlar olarak ortak çalışalım, özellikle riskli grupta olan hastalarımızla irtibat halinde olalım. Ulaşamayanlara biz ulaşalım.?diyen Vali Ayhan coğrafyası çok geniş olmasına rağmen Sivas´ın kar tecrübesi bulunduğunu hatırlatarak, ?Özellikle köylerde, ilçelerde yalnız yaşayan, 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza özen gösterelim.  Riskli gruptaki hastalarımızla irtibat halinde olalım. Ulaşamayanlara biz ulaşalım.?diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Belediye Yardımcısı Hasan Karaman, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürü Nazif Ekinci, diğer kurum müdürleri ve bazı kaymakamlarla diğer ilgililerin katıldığı toplantıda, koordinasyonun önemine de dikkat çeken Vali Ayhan, ?Kurumlarımızın karla mücadelede çok ciddi kabiliyetleri var. Sivas´ın coğrafyası ve kurumların kapasitesini ele aldığımızda üstesinden gelemeyeceğiz bir durum söz konusu değil. İlimizde kar yağışının ciddi boyutlara geldiği zamanlarda koordinasyonumuzu daha sıkı hale getirmemiz lazım. Kurumlarımız Sivas´ta gerçekten kabiliyetli, birikimli, tecrübeli. Karla mücadelede doğrudan ve dolaylı olarak ilgili birimlerimiz var. Bilinçlendirme saha hâkimiyeti noktasında bir sıkıntı görünmüyor. Temel amacımız hassasiyet, kurumsal koordinasyona önem verilmesidir. Karın daha etkili olabileceğine yönelik veriler var. Hassasiyeti unutmayalım.? dedi.

?ASILSIZ İHBARLARA CEZA?

Asılsız ihbarlarla ilgili kamuoyuna uyarılarda da bulunan Vali Ayhan, ?Her ihbarı titizlikle ele alacağız ancak dolaylı yollarla bunu teyit etmemiz gerekmektedir. Asılsız ihbar yapanlara seslenmek istiyorum. Bir vebale girmesinler. Altını çizerek söylüyorum. İhbar asılsız olduğu takdirde ceza yazacağız. Yolumuz 2-3 saat önce açılsın diye asılsız ihbar yapanların hem madden hem de manen vicdani sorumluluklarını hissetmesini istiyorum.? ifadelerini kullandı. 

?OKULLAR ÖĞRENCİSİZ OLMAZ?

Kar yağdığı zamanlarda öğrencilerden mesajlar aldığını da hatırlatan Vali Ayhan,  ?Çocuklarımız çok güzel mesajlar gönderiyorlar. Sevgili çocuklar okullar öğrencisiz olmaz. Okullar siz olmayınca çok mahzun oluyor. Bütün gayretimiz sizleri okullarla buluşturmak. Mücadelemiz bu. Burada bir zafiyet söz konusu olmadan okullarına âşık çocuklarımızı okullarına kavuşturmak en öncelikli görevlerimizdendir. Her sabah tatil olup olmayacağı noktasında kurumlar arasındaki koordinasyon sonrası karar vereceğiz. İl Özel İdare ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonu güçlü tutulmalı. Bu şekilde daha erken ve daha doğru karar alırız? diye konuştu.

?ÖNCELİĞİMİZ HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK?

?Taşımalı eğitime yönelik Milli Eğitim´in hassasiyet göstermesini istirham ediyorum? diyen Vali Ayhan şöyle devam etti;

?Belediye başkanlığımızda şehir içerisindeki kar mücadelesine çocuklarımız açısından saat 3´ten 4´ten sonra hızlı bir şekilde başlasın. Vatandaşlarımız can ve mal güvenliği açısından mecbur kalmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmalı. Yeter ki kar yağsın. Kar bereketlidir, rahmettir. Kazasız ve belasız bir süreç diliyorum. Özel idarenin nasıl işlediğini çok iyi biliyorum. Sabah kalkıyorlar tahminen şu kadar köy yolu kapalı deyip bilgi geçiyorlar. Gerçek verileri istiyorum. Teyit edilsin, gerekli yerlere gerçek veriler yansıtılsın.? 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü