USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KARA BİR GÜN?

?KARA BİR GÜN?

?KARA BİR GÜN?
13-09-2018 07:57
Google News

 

Gökhan KARA/

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Şube Başkanı Aysun Biçer, 12 Eylül Darbesi´nin 38. yıl dönümüne ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dün dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Biçer, yaptığı açıklamada, 1980 yılında anarşi ve ülkedeki iç karışıklar gerekçe gösterilerek, müdahale şart oldu, şartlar olgunlaştı denilerek askeri müdahale ile Türk Silahlı Kuvvetleri´nin yönetime el koyduğunu söyledi.

GELECEĞİMİZİN KELEPÇELENİP KÖR ZİNDANLARA ATILMASIDIR

Biçer, ?Şartların olgunlaşmasını bekledik sözü Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin Silahlı Kuvvetlerinin en yetkili ağzından çıkan sözdür. 12 Eylül´ün kara bir gün olarak Türk Demokrasi Tarihine kazınmasının gerekçesidir bu cümle. Mustafa Pehlivanoğlu´nun, Selçuk Duracık´ın, Nejdet Adalı´nın 17 yaşında bir çocukken yaşı büyütülerek 18 yapılan ve vicdansızca infaz edilen Erdal Eren´in, gencecik fidanlarımızın failidir bu sözler!

ABD Başkanı Carter´ın ?Bizim Çocuklar Kazandı´ sözünün birebir yansıması ve eş anlamlısıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin; egemenliğinin ve demokrasisinin, Türk Milleti´nin ve geleceğimizin kelepçelenip kör zindanlara atılmasıdır. 12 Eylül´ü doğuran eylem ve zihniyet tamamen bu sözün içerisindedir. Şer odakları ülkemiz içerisindeki ihanet şebekeleri ve işbirlikçileriyle 12 Eylül´de amaçlarına ulaşmışlardır. Bir nesli, bir devri, gençliğimizi ve demokrasimizi tank paletleri altında acımasızca çiğnemiştir 12 Eylül Askeri Darbesi. Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan 3.Askeri Müdahaledir ve 15 Temmuz´a kadar zihinlerde hep en kanlı darbe olarak kalmıştır. Gençlerimiz sokaklarda, Üniversitelerde ve kurumlarda önce karşı karşıya getirilmiş ideolojik bir çekişmeye sürüklenmiş hatta çatışma ortamları yaratılmış ardı ardına gelen ölümlerle ve suikastlerle darbe ortamına zemin hazırlanmıştır. Ve sonunda müdahale şart oldu, şartlar olgunlaştı denilerek darbe gerçekleşmiştir? dedi.

?BU KORKU ve TRAVMA UZUN YILLAR ATLATILAMADI?

12 Eylül sonrası birçok kurum, kuruluş ve STK´nın kapatıldığını vurgulayan Başkan Biçer, ?12 Eylül´den sonra meclis kapatılmış, Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmış ve birçoğu yargılanmış, siyasi parti liderleri sürgüne gönderilmiş, 1961 Anayasası rafa kaldırılmış, demokrasi uzun bir süre kesintiye uğramış, sıkıyönetim mahkemelerince 50 fidanımız idam edilmiş, binden fazla kardeşimiz işkence ve farklı yollarla öldürülmüş, 230 bin insanımız yargılanmış, 650 bin vatandaşımız gözaltına alınmış, 3 STK dışında tüm dernek, vakıf ve sendikalar kapatılmış, tüm gazete ve yayın organları kapatılmış, özgür ve hür düşüncenin üzerine örümcek ağları örülmüştür. Milletimiz bu korku ve travmayı uzun yıllar atlatamamıştır? şeklinde konuştu.

?ZULÜM ve VANDALLIKTIR?

12 Eylül´ün darbe olmasının yanı sıra zulüm ve vandallık olduğunu belirten Biçer, ?Darbenin 1 numarasının ağzından idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren için çıkan ?İdam etmeseydik de beslesemiydik´ cümlesi bu zulmün ve vandalizmin kanıtıdır. 12 Eylül Türk Siyasi Tarihinde kara bir lekenin yanı sıra bu ülke insanının yüreklerini dağlayan büyük bir yaradır? ifadelerini kullandı.

?15 TEMMUZ RUHU TÜM HAİNLERE İBRET OLSUN?

Biçer, son olarak hayatlarını kaybedenlere Allah´tan rahmet dileyerek ?Hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Hayatlarının baharında yavrularını toprağa veren tüm anne ve babalarımıza rabbim sabırlar ihsan eylesin. Rabbim bu ülkeye ve bu Millete bir daha 27 Mayısları,12 Martları,12 Eylülleri ve 15 Temmuzları yaşatmasın.15 Temmuz ruhu tüm hainlere ibret olsun, Vatanımız ve Milletimiz her daim payidar olsun? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü