USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?KARA TREN GECİKİR" döneminden ?HIZLI TREN YETİŞİR? dönemine

?KARA TREN GECİKİR" döneminden ?HIZLI TREN YETİŞİR? dönemine

?KARA TREN GECİKİR
24-03-2017 07:59
Google News

Bakan Arslan "Demiryolu sektöründe sadece taşımacılık değil, imalat alanında da lokomotif, yolcu vagonu, yük vagonu ve yan sanayide geldiğimiz nokta çok önemli. ´Kara tren gecikir´ döneminden ´hızlı tren yetişir´ dönemine adım atmış olmak çok önemlidir"dedi.

?TÜDEMSAŞ´ı KUTLUYORUM?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, TÜDEMSAŞ´ı bu çalışmasından dolayı kutladığını belirterek ?Sivas için bir dönüm noktasıdır.Sivas, eski hayal ettiği günleri inşallah, geçmişteki şanlı günlerini demiryolu sanayisi alanında yine yakalayacaktır? dedi.

HABER MERKEZİ

TÜDEMSAŞ´ta yapılacak olan ?Yeni Nesil Milli Yük Vagonu?nun lansman töreni dün 2 Bakanın katılımıyla yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katıldığı tanıtım töreninde konuşan TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Sivas´ın yeniden demiryolu üssü olacağını belirterek, demiryolu sektörü için canla başla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı, destek veren herkese teşekkür etti.

KARA TRENDEN, HIZLI TRENE

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, demiryolu sektöründe sadece taşımacılık değil, imalat alanında da lokomotif, yolcu vagonu, yük vagonu ve yan sanayide gelinen noktanın önemine dikkati çekerek, "(Kara tren gecikir) döneminden ´hızlı tren yetişir´ dönemine adım atmış olmak da önemli." dedi.

Bakan Arslan, İstiklal mücadelesinin en önemli günlerinde, ülkenin baykuşlar tarafından bölünmeye çalışıldığı dönemde "Anadolu coğrafyasının her yeri Sivas´tır" diyerek millet olma, milli birlik olma şuuruyla mücadele başlatan Sivas´ta böyle bir projenin tanıtımında olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Tüm dünyanın "Artık kendinden emin ve gücüne inanan bambaşka bir Türkiye ile muhatabız" dediğini vurgulayan Bakan Arslan ?Demiryolu, denizyolu, karayolu, havayolu, haberleşme ve ulaştırma altyapılarında geldiğimiz noktada Türkiye´yi dünyanın en önemli ülkeleri arasına taşımış olmak bizi ziyadesiyle memnun ediyor."dedi.

TÜDEMSAŞ´I KUTLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yeni Nesil Milli Yük Vagonu´nu 3 yılda üreten TÜDEMSAŞ´ı kutlayarak, "Bu imza 3 yıl içerisinde atılmış bir imza. 3 yıl sizlere uzun gibi gelebilir ama bu sektörlerde, bu tip üretimlerde 3 yılın çok kısa olduğunu bu işin içinde olan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

HIZLI TREN 2018´DE

Sivas´ı 2018´de hızlı trenle buluşturmayı planladıklarını da belirten Bakan Arslan, ?Sivas-Erzincan arasının birinci etabının ihale sürecini başlattık, Erzincan´a da uzatacağız. Orayla da yetinmeyip Erzurum, Kars´a kadar götüreceğiz çünkü Bakü-Tiflis-Kars ve Marmaray o zaman çok anlamlı olur. Bununla da yetinmeyip Sivas-Elazığ-Malatya diyerek daha güneye yine hızlı treni taşıyacağız çünkü demir ağlarla örmek ülkenin her tarafına demir yolu yapmaktan geçer?dedi.

BOZKURT´TAN SONRA YENİ NESİL

Bakan Arslan, 1961 yılında ilk buharlı lokomotif olan "Bozkurt"u üreten Sivas´ın, bugün bir başka başarıya, bir başka iftihar kaynağına imza attığına işaret ederek, "O yüzden TÜDEMSAŞ´ı tekrar kutluyoruz. Bu imza 3 yıl içerisinde atılmış bir imza. 3 yıl sizlere uzun gibi gelebilir ama bu sektörlerde, bu tip üretimlerde 3 yılın çok kısa olduğunu bu işin içinde olan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim." şeklinde konuştu. 

SİVAS İÇİN DÖNÖM NOKTASI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Sivas için bir dönüm noktası olan milli yük vagonunun tanıtımında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ederek, Sivas´ın bir demiryolu şehri olduğunu dile getirdi.

Bakan Yılmaz, "İçinden demiryolu geçtiği için değil, Eskişehir nasılsa Sakarya nasılsa Sivas da öyledir. Sizin liderliğinizde bu Sivas, eski hayal ettiği günleri inşallah, geçmişteki şanlı günlerini demiryolu sanayisi alanında yine yakalayacaktır. İnşallah, sizin önderliğinizde demiryolu lojistik merkezini hayata geçiririz. 2. OSB´yi yapıyoruz. Allah nasip ederse onun her parseline raylı sistem koyacağız." dedi.

SİVAS´TAN İHRAÇ EDECEĞİZ?

Demiryolunun üstünden bir yolcu vagonuna karşılık 4-5 yük vagonu geçtiğine dikkati çeken Bakan Yılmaz, "Yük vagonunun üretimi ve taliplisi yolcu vagonundan kat kat fazladır. İnşallah burada ürettiklerimizi, yurt dışına ihraç edeceğiz. Sadece Türkiye´nin ihtiyacı değil, bu bölgenin ihtiyacını karşılarsak devamlı bir iş sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.  

Vali Davut Gül ise TÜDEMSAŞ´ın önderliğinde ikinci OSB´de hayırlı faaliyetlerin yapılacağını bildirdi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın da, hükümetin demiryolu sektöründeki 60 milyar liralık yatırımla çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini dile getirerek, 8 bin kilometrelik hatta da çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini aktardı.

Konuşmaların ardından Koçarslan, Bakanlar Arslan ve Yılmaz´a teşekkür plaketi verilirken, üretilen ilk yeni nesil vagon da incelemeler yapıldı. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü