USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?KASITLI OLARAK KAYIT YAPMIYOR?

?KASITLI OLARAK KAYIT YAPMIYOR?

?KASITLI OLARAK KAYIT YAPMIYOR?
27-11-2018 07:56
Google News

ÇETİNDAĞ: YÖNETİMDE GÖRÜŞECEĞİZ

Kendisi ile birlikte birçok çiftçinin odaya kaydedilmesinin engellendiği yönünde iddialarda bulunan Cengiz Yiğiter´in yakınmalarını sorduğumuz Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, ?25 Ekimde yapılan toplantıda başvuruda bulunanlarla ilgili gerekli araştırmaların yapılmasına karar verdik. O araştırmalar neticesinde ileriki yönetim kurulunda konuyu görüşerek bir karara varacağız?dedi.

Haydar ALDIKAÇTI/

Besi çiftliği de olan şehrin tanınmış simalarından Cengiz Yiğiter, işini geliştirmeye çalıştığını, ancak Ziraat Odası´nın üye kaydı yapmayarak engel çıkardığını ileri sürerek, ?Sivas´ta tarım ve çiftçilik bu tür engellemelerin de etkisiyle gelişmiyor. Ziraat Odası kasıtlı olarak kaydımı yapmıyor?dedi.

Eylül ayında Sivas Ziraat Odası´na, besi çiftliği ile 8 dönüm meyve bahçesi bulunması ve bazı hayvancılık desteklerine yönelik proje yapmayı hedefleyerek kayıt başvurusu yaptığını, iki ayı aşkın süre geçmesine rağmen kaydının kasıtlı olarak yapılmadığını gazetemize gelerek dile getiren Cengiz Yiğiter, ?Başkan Çetindağ tarım krediden emeklidir, çiftçi olmadığı ve tarımla uğraşmadığı halde Ziraat Odası´na nasıl kayıt oldu.  Bugünçiftliğim ve 8 dönüm meyve bahçem olmasına rağmen benim kaydım neden yapılmıyor, iki ay önce gerekli evrakları vermeme rağmen, yönetim kurulunda görüşeceğiz diye yazı gönderdiler. Oyalama taktiği yapıyorlar. Kanunların gereğini yerine getirmiyorlar. Valilik ve ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Bu tür tutumlar nedeniyle tarım ve hayvancılık memleketi olan Sivas´ta tarım ve hayvancılık bir adım ileriye gitmiyor.?dedi.

ÇETİNDAĞ´A SORDUK

Konuyu aktararak değerlendirmesini sorduğumuz Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise Cengiz Yiğiter ile birlikte bazı yeni üye başvurusu olduğunu, bunları oda yönetmeliği kapsamında önce yönetim kurulunda ele aldıklarını belirterek, ?Geçtiğimiz ay yaptığımız yönetim kurulu toplantısında başvuruları inceleme kararı aldık. Değerlendiriyoruz. Araştırıp, soruşturup, önümüzdeki yönetim toplantısında bir karar vereceğiz. Kimseyi üye yapmıyoruz diye bir olay yok?dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü