USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 3 ALTERNATİF

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 3 ALTERNATİF

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 3 ALTERNATİF
02-04-2021 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, belediye başkanlığında geçen 2 yıl süre içerisinde yapmış olduğu çalışmaları sosyal medya üzerinden bir araya geldiği vatandaşlara anlattı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Bilgin, yapılan veya yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Ortak akıl ve istişareye  önem verdiklerini söyleyen Başkan Bilgin, “Yapmış olduğumuz ve yapacağımız işlerde hemşerilerimizi sürece dahil ederek yapılacak veya yapılması gereken projeleri ayarlayarak şehrimize hizmet ediyoruz. Biz şehri imar edeceğiz. Biz hem maddi çalışmaları hem manevi anlamdaki kültürel çalışmaları aynı noktada götüreceğiz. “ dedi.

YEMYEŞİL BİR SİVAS OLUŞTURACAĞIZ

Yeşil alan konusunda farklı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Bilgin, “İlk çalışmamızı Paşabahçe yolunda başlattık. Paşabahçe yolunu hem kaldırım yollarıyla hem de peyzaj çalışmalarıyla hem de yürüyüş ile bisiklet yollarıyla, çınar ağaçlarıyla çok güzel bir güzergah oluşturduk. Paşabahçe yolunda yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bu örneği inşallah önümüzdeki dönemde fiziki olarak imkan veren her bulvara yapmayı planlıyoruz. Yemyeşil bir Sivas oluşturmak adına çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

GELECEK YIL KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Yunus Emre ve Esentepe Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Bilgin, “2 yıl boyunca üzerinde en çok çalıştığımız konu kentsel dönüşüm Yunus Emre ve Esentepe kentsel dönüşümün imar planını bakanlıktan onaylattık. Bu çok zor bir süreçti. Öncelikli pay hataları vardı. Bunları düzenlettik. İmar planı onaylattıktan sonra askından indi. Şuanda ekiplerimiz çalışmalara başladı. İnşallah bittiği zaman hemşerilerimizin önüne 3 alternatif sunacağız. TOKİ aracılığı ile yaptığımız rezerv konutlar var. 1000 tane rezerv konutu kentsel dönüşümde kullanacağız. Hemşerimiz kendi müteahhitime yaptıracağım derse projeye uygun olmak şartıyla kendisi yapabilecek.  Korunan binalar var yıkıma kadar eğer depreme dayanıklı ise binasını koruyacak ve yapmış olacak. Bu noktada zor bir süreci geride bıraktık. İnşallah bu senenin sonunda 18 uygulaması bittiği takdirde 2022 yılı içerisinde kentsel dönüşüm süreci başlamış olur.” şeklinde konuştu.

Kuzey Çevre Yolu’nun da proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Bilgin, “Yer tespiti yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda yatırım programına girecek en kısa zamanda şehrimize kazandıracağız. “ dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü