USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kış lastiğinizi taktırın

Kış lastiğinizi taktırın

Kış lastiğinizi taktırın
26-11-2022 07:00
Google News

Nurettin ÇUKURYURT

Oda binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yalman, 1 Aralık'tan itibaren yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Kış lastiği takmayanlara cezai müeyyide uygulanacağını belirten Yalman, sürücülere telkinlerde bulundu. 

Başkan Yalman, “1 Aralık-1 Nisan arasında ticari çalışan araçlarda kış lastiği daha doğrusu kar lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Yasa gereği bu zorunludur. Bunu takmayan araçlara da cezai müeyyide uygulanmaktadır. Dolayısıyla bizler şu andan itibaren kışa girmiş bulunmaktayız. Şoför esnafımızın hem cezaya maruz kalmaması açısından hem de kendilerinin can ve mal güvenliği açısından bir hatırlatma yapmak istedik. Şoför esnafımızın 1 Aralık’tan itibaren kar lastiğini takma zorunluluğu vardır.  Diğer taraftan kar lastiği takma zorunluluğu olmasa bile, cezai müeyyidesi olmasa bile  mal ve can güvenliği açısından kar lastiğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Böyle bir zorunluluk olmasa bile, bizim esnafımızın bu kar lastiklerini takacaklarını biz biliyoruz. Çünkü bunu yıllardır yaşıyoruz” dedi.

Kış lastiğinin önemine dikkat çeken Yalman, “Kar lastiğinin ayrı bir özelliği var. Normal yazın taktığımız lastiklerle arasında büyük bir fark var.  Kar lastiği soğuk havaya uyarlanarak üretiliyor. Yolu kavrama açısından çok önem arz ediyor.  Dolayısıyla kar lastiği bizim için önemli. Arkadaşlarımızın 1 Aralık itibariyle kar lastiklerini takıp bu şekilde çalışmalarını devam ettirmeleri gerekiyor. Kar lastiği olan lastiklerde aranan şartlar var. Kar lastiğinde M+S artı kar tanesi işareti olan lastikler kullanılacak. Tekrar ediyorum, M+S artı kar tanesi bulunan lastikler, kar lastiği statüsüne girmektedir.  Şoför esnafımızın kar lastiği alırken bu standartlara dikkat etmesi gerekiyor. Kışa giriyoruz; bizim için can, mal, güvenliği önemli. Biraz önce de bahsettim. Ceza olmasa bile kar lastiği bizim için önemli arz etmektedir.  Dolayısıyla şoför esnafımızın kar lastiği takarak işlerine devam etmelerini buradan hatırlatmak istiyorum. Kazasız, belasız bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü