USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KIŞA HAZIR

KIŞA HAZIR

KIŞA HAZIR
16-12-2020 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Yaklaşan kar yağışı öncesi Sivas Belediyesi, İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri hazırlıklarını tamamladı.Kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiği ilimizde kırsalda yaşayan vatandaşların sorunsuz kış mevsimi geçirmesini amaç edinen ekipler tüm ekipmanlarıyla kışa hazırlandı. Sivas Belediyesi 48 araç 392 personel, İl Özel İdaresi 140 personel, 93 araç, karayolları 238 araç 540 personel ile karla mücadele edecek. Vali Salih Ayhan, karla mücadelede görev alacak kurumları ziyaret ederek son hazırlıkları yerinde inceledi.

Yüksek kesimlerde kar yağışının başladığını ve Sivas olarak tüm kurumlar ile birlikte kışa hazır olunduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan, ?İl genelinde 10 bin kilometrenin üzerinde yol ağı bulunmaktadır. İl genelinde yaklaşık bin civarında personel ve 500 civarında araçla sahada olacağız. Kışı rahmet ve bereket olarak görüyoruz, kâbus olarak görmüyoruz. Kar yağışı ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Kışı yük olarak değil, nimet olarak değerlendiriyoruz. Coğrafyayı iyi tanıyan, tecrübesi olan ekibimizle birlikte bu işi başaracağız. Sivas halkı müsterih olsun. Ulaşımı aksatmadan, öncelikleri iyi belirleyerek Sivas´ımızın kış dönemini huzurlu, kazasız ve belasız bir şekilde geçirmesi için çalışacağız.? Dedi.

ASILSIZ İHBARLARDA BULUNMAYALIM

Vatandaşları da uyaran Vali Ayhan, ?Vatandaşlarımızdan sorumluluk bekliyoruz. Acele etmeden sabırlı olarak ve asılsız ihbarlarda bulunmamalarını istirham ediyoruz. 7 gün 24 saat 112 hattına arzu, istek ve sorunları iletebilirler. Personellerimizin kazasız bir sezon geçirmesini, kış sezonunun ise bereketli olmasını diliyorum. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, kış sezonu boyunca çalışmalarına 7 gün 24 saat hız kesmeden devam edecek. Karla mücadele çalışmalarında öncelik; hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan 1. dereceli köy yollarına verilecek. dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü