USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

KISMEN SÜRPRİZ

KISMEN SÜRPRİZ

KISMEN SÜRPRİZ
22-05-2018 07:59
Google News

Haydar ALDIKAÇTI /

                24 Haziran seçimlerine katılacak partilerin milletvekili adayları dün akşam belli olurken, Ak Parti, BBP ve İYİ Parti´nin Sivas adaylarıyla ilgili kısmen sürprizler yaşandı.

                Ak Parti´de, 3 dönemden beri Sivas´ı temsil ederek mecliste bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tekrar liste başındaki yerini korurken, ikinci sıraya icracı eski bürokratlardan ve geçen dönemde Sivas milletvekili olan Habip Soluk getirildi. Ak Parti´nin Sivas listesindeki en önemli sürprizlerden birisi İl Başkanı Ziya Şahin´in liste dışı kalması, diğeri de ittifaka katılan BBP´den listeye Sivas´tan diğel de İstanbul´dan BBP´li Yaşar Sayan´ın alınması oldu. Seçimin açıklanmasından sonra aday adaylığını ilan eden Ak Kadınların Sivas Başkanı Semiha Ekinci ise, bir dönemden sonra İktidar Partisi listesine giren bir başka kadın aday oldu. Ekinci´nin 3´ncü sıraya yerleştirildiği listenin 4´ncü sırası ise Vadi olarak nitelenen Suşehri´nden Rüstem Yüce´ye verildi. Listenin son sırasındaki Yaşar Sayan´ın BBP İstanbul teşkilatından ve Sivaslı olduğu öğrenildi. BBP Sivas adaylarından hiç kimse listeye giremedi.

                İYİ PARTİ´DE DE SÜRPRİZ

                MHP ve Ak Parti´den sonra İYİ Parti listesinde de sürprizler yaşandı. Tabanın Sivas listesinin birinci sırasında olmasını istediği Oğuz Özdemir´in liste dışı kaldığı İYİ Parti´de ilk sıya Ünal Polat, ikinci sıraya, Ünal Yılmaz, üçüncü sıraya da Çağlayan Dikmen yerleştirildi. Parti´nin Sivaslı kurucularından Celal Dağgez´in de hiçbir yerden aday gösterilmediği İYİ Parti´de 4´ncü sıraya Betül Kılıçkaya, 5´ncı sıraya da Hüseyin Gülhan konuldu.

                CHP´DE KARASU LİSTE BAŞI

                Ana muhalefet Partisi´nde ise beklenen oldu ve listenin ilk sırasına İl Başkanı Ulaş Karasu yerleştirildi. Diğer adayları da yeni isimlerden oluşturan CHP´de, 2´ncı sıraya Sinan Öztürk, 3´ncü sıraya Malike Ejder Yolveren, 4´ncü sıraya Dündar Akbulut, 5´nci sıraya da Hasan Kılıç getirildi.

                SAADET´TE COŞAR İLK SIRADA

                Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olan Saadet Partisi´nin Sivas listesinin başına ise yine Dursun Coşar getirildi. Milli görüşçülerin Sivas listesinin diğer isimleri de, Mihriban Geldi, Mehmet Öztürk, Yahya Nalbant ve Safa Çiğdem´den oluştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü