USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KIZILIRMAK GÜZELLEŞECEK (Video)

KIZILIRMAK GÜZELLEŞECEK (Video)

KIZILIRMAK GÜZELLEŞECEK (Video)
07-06-2022 07:00
Google News

Uğur YİĞİT

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu ve yüklenici firma yetkileriyle birlikte kentteki bir otelde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Bilgin, Kızılırmak Kollektör Hattı Projesinin son durumu hakkında bilgi verdi.  Sivas Belediyesi olarak hem çevreye saygılı hem sürdürülebilir yatırımlar hem de çevreyi korumak adına diğer altyapı üstyapı projelerinin yanı sıra şehri ve ülkeyi geleceğe taşımak adına su kaynaklarının korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bilgin, “Sivas Belediyesi olarak 2009 yılı Şubat ayında tamamlanarak işletmeye alınan Kentsel Atıksu Arıtma Tesisimiz ile şehir merkezinde oluşan atıksuyun tamamına yakınını toplayarak Atıksu Arıtma Tesisimizde arıtıyoruz. Ancak, Kızılırmak Nehri’nin sol kıyılarında bulunan yerleşimlerin atık suyunun mevcut atık su arıtma tesisimize bağlantısı bulunmuyordu. Kızılırmak Nehri’nin sağ kıyılarında bulunan mevcut hat ise topografik şartlardan dolayı bazı bölgelerden atık suyu toplayamıyor, mevcut hattın kapasitesi bazı bölgelerde yetersiz kalıyordu.  Bu sebeple, Sivas şehir merkezinin tamamının ve yeni yerleşim yerlerinin atıksu arıtma tesisine bağlanması ve dolayısıyla Kızılırmak’ın su kalitesinin korumak bu projeyi hayata geçirdik.” dedi.

PROJENİN MALİYETİ 10 MİLYON EURO

Projenin toplam maliyetinin 10,2 Milyon Euro olduğunu ifade eden Bilgin, “Bunun yüzde 61’i Avrupa Birliği, yüzde 16’sı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve yüzde 23’ü ise belediyemiz tarafından finanse edilmektedir. Proje iki bileşenden oluşmaktadır; teknik destek ve kontrolörlük hizmet sözleşmesi kapsamında, atıksu kolektörü inşaatı kontrolörlüğü, Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Proje Uygulama Birimi için kapasite güçlendirme çalışmaları ve ilde çevre bilinci oluşturmak adına Sivas halkına yönelik farkındalık arttırma çalışmaları Müşavirimiz Eptisa Mühendislik tarafından yürütülmektedir. Yapım Sözleşmesi kapsamında, Kızılırmak Nehri’nin sağ ve sol kıyılarında 32 km atıksu kolektörü inşaatı, 538 adet menhol, 3 adet terfi istasyonu yapımı ile toplama sisteminin ve terfi istasyonlarının Sivas Atıksu Arıtma Tesisi SCADA sistemi ile entegrasyonu işi Soysal Alkan İş Ortaklığı gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

KIZILIRMAK HAVZASINI KORUYACAĞIZ

2 yıldır devam eden Kızılırmak Kollektör Hattı projesinde çalışmalarda sona gelindiğini aktaran Bilgini “Ekim 2020’den bu yana devam eden projemizin tamamlanması aşamasına yakın bir dönemdeyiz. Mayıs 2022 sonu itibari ile Uzuntepe Mahallesi Kızılırmak kenarından başlayarak, Yapı Mahallesi’nde mevcut Atıksu Arıtma Tesisinde sonlanacak olan 32 kilometre uzunluğunda atıksu kolektör hattının yanı 25.7 kilometresini tamamladık. Öte yandan, 538 muayene bacasının 419 tanesi, 3 terfi istasyonundan 1 tanesinin inşaatını tamamladık.  Ekim 2022'ye kadar kalan kalan inşaat işler de tamamlanacaktır. Proje tamamlandığında, şehir merkezimizde oluşan atıksuların tamamının toplanması ile birlikte sadece Sivas geçiş güzergâhı değil tüm ülkemizi etkileyecek bu havzayı korumuş olacağız.” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü