USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

KOCAKURT, SU TUTMAYA BAŞLADI

KOCAKURT, SU TUTMAYA BAŞLADI

KOCAKURT, SU TUTMAYA BAŞLADI
28-09-2017 07:57
Google News

Erhan CEYLAN/

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun talimatıyla başlatılan ?Gölsu´ projesi kapsamında Devlet Su İşleri tarafından yapımına başlanan Kangal ilçesindeki Kocakurt Barajı su tutmaya başladı.

Toplam 28 bin 310 dekar alanda sulu tarım yapılmasına imkan tanıyacak olan baraj, yıllık 11 milyon 644 bin lira gelir sağlayacak.

832 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Vali Davut Gül, Bakanlığın sağladığı yatırımlarla münbit toprakların su ile buluşturulduğu ilimizde dün su tutmaya başlayan Kocakurt Barajı´nda 832 kişinin iş imkânına kavuşacağını bildirdi.

Yatırımın hayırlı olmasını dileyen Vali Gül, yatırımın gerçekleştirilmesinde desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas Milletvekilleri ile DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Vali Gül, gövde dolgu imalatlarının tamamlanmasının ardından dün itibariyle su tutulmaya başlanılan Kocakurt Barajının 28 bin 310 dekar alanda sulu tarım yapılmasını sağlayacağını belirterek, ?Bölgede yıllık 11 milyon 644 bin lira gelir artışı sağlaması planlanan proje ile birlikte 832 kişi de iş imkânına kavuşmuş olacak. Çalışmanın hayırlı olmasını diliyor, barajın projelendirilmesi, yatırım gerçekleşmesi ve imalatında görev alan, desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu´nun şahsında, Milletvekillerimize ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyoruz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü