USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KOLAYLI GÜVEN TAZELEDİ

KOLAYLI GÜVEN TAZELEDİ

KOLAYLI GÜVEN TAZELEDİ
03-07-2021 07:00
Google News

Hatice KOYUNCU YİĞİT

97 delegenin katılımıyla Ankara’da gerçekleşen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel kurulu divan başkanlığının seçimiyle başladı. Daha sonra konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Büyük özveri ve fedakârlıklarla kurduğumuz, örnek bir dayanışma içinde Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu haline getirdiğimiz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun 2017 – 2021 çalışma dönemini geride bırakıyoruz. İlk defa pandemi gerçeği ile yüzleştiğimiz bu süreç, aynı zamanda siyaset-mafya-medya üçgenindeki çirkin ilişkilerin su yüzüne çıktığı bir dönem oldu. Sektörümüzde adına gazeteci diyen ama gazetecilik değil, kirli çıkar ilişkilerinin odağı olan insanların mesleğimizi kirletmesine üzülerek tanık olduk ve maalesef olmaya devam ediyoruz. Bu durum hepimizi derinden yaralıyor. Basınımızın özgür, objektif ve tarafsız çalışma olanağı bulması için ilk koşulun, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkartılması olduğunu yıllardır her fırsatta dile getiriyoruz. Böyle bir yasa olmayınca ülkemizde dileyen herkes; eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın, gazetecilik ahlakından yoksun, şantaj ve tehditle kişisel çıkar peşinde koşarak, gazeteci kimliği altında meslekte boy gösteriyor. Basın kuruluşları, hatta hiçbir kaydı olmayan internet haber siteleri, bu insanları istihdam edebiliyor. Bu durum, mesleğimizi her türlü istismara açık hale getiriyor. En üzücüsü habercilik, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılıyor, siyaset-mafya-medya üçgeninde bu gün tanık olduğumuz kirlenme yaşanıyor. 

Konuşmanın ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları ile bilanço, gelir gider tablosu ile tahmini bütçe de ele alındı. Kongrede okunan raporlar ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Raporlar, toplantıya katılan bütün üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Genel kurulda tek liste ile gidilen seçimlerin açık oylama ile yapılması oy birliği ile kabul edilerek Kolaylı yapılan açık oyla yeniden başkan seçildi.

4 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ DE KATILDI

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti davet üzerine Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel kuruluna katıldı. Ankara’da gerçekleştirilen kongrede Cemiyet Başkanı Muhittin Karahan da oy kullandı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Nuri Kolaylı güven tazeledi. Kongre sonrası Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı’ya tebriklerini ileten Karahan, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşu, yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü