USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konutların Temeli Atılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha da önemli hale gelen kentsel dönüşüm projeleri ilimiz içinde büyük önem arz ediyor. Yıllardır yılan hikayesine dönen Yunus Emre ve Esentepe mahallesinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında 96 konutun temellerin bayram sonrası atılacak.

Konutların Temeli Atılıyor
05-04-2023 12:48
SİVAS
Google News

Arife Defne ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin açıklamalarda bulundu. Belediye başkanı seçildiği gün millete bir söz verdiğini yük olan değil yük alan bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarını söylediğini belirten Başkan Bilgin, “Şehrimizi bir emanet olarak görerek aldığımız emaneti teslim edeceğimiz güne kadar daha iyi bir şekilde götürmek Sivas’ı layık olduğu tüm katmanlarımızla tüm şehrin dinamikleriyle, şehrin tüm renkleriyle birlikte ortak akıl ve istişareyi esas alarak ben değil biz anlayışıyla birlik bu şehre hizmet edeceğiz dedik. Milletimize söz verdiğimiz gibi bu şehri kalkındırmak bu şehirde yaşayan her bir ferdi her bir hemşerimizi iyi ki bu şehirde yaşıyorum dedirtecek bir şehir oluşturma adına canla, başla şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Hiçbir zaman bahaneye sığınmadık. Hiçbir zaman mazeret üretmedik. Hiçbir zaman sorunu kilimin altına süpürmedik ortak akılla karşılıklı fikir alışverişiyle birlikte kangren olmuş sorunları da çözüme kavuşturduk.” dedi.

ESKİ SANAYİ ESKİ SORUN HALİNE GELDİ

Eski sanayi sitesinde devam eden proje hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, “Şehrin en önemli sorunlarından bir tanesi eski sanayi sorunu olarak da bilinen sorunu Sivas’ın eski sorunu haline getirdik. Temelleri attık inşallah Mayıs ayı sonunda ilk etabı hak sahiplerine temsil edeceğiz. İkinci etap dediğimiz ticari alanların arka kısmında kalan alanda da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde temelleri atarak eski sanayi sorununu Sivas’ın gündeminde çıkarmış olacağız.” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Yunus Emre Esentepe Kentsel Dönüşüm projesinde tapuları çıkarttıklarını aktaran Başkan Bilgin, “ 18 uygulamasını yaptık. İmarı onaylandı. Belli alanlarda hak sahipleriyle mutabakata vardık. İnşallah bayram sonrasında o bölgede 96 konutun temellerini atarak Yunus Emre Esentepe Kentsel Dönüşüm sorununu da çözmüş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü