USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KORKULAN OLMADI

KORKULAN OLMADI

KORKULAN OLMADI
17-10-2018 07:39
Google News

Çetin POLAT/

Cumhuriyet Üniversitesi, 2018-2019 akademik yılı açılış törenini gerçekleştirdi. Üniversite Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu´nda geçtiğimiz gün yapılan programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi´nin 59 bin öğrenci ve bin 800 akademik personeliyle eğitim ve araştırmaya hizmet verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl özellikle meslek yüksekokullarında yaşanan öğrenci sıkıntısının bu yıl gerçekleşmediğini kaydeden Rektör Yıldız, ?Kurumsallaşma noktasında çok önemli adımlar attık.  Aldığımız programlarla yaptığımız çalışmalarla artık Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kurumsallaşma noktasında belli bir yere geldi. Eksiklerimiz de var, bunları da inşallah 2019 yılı içerisinde tamamlamış olacağız. Geçen sen bizi korkutan bir şey vardı meslek yüksekokullarında öğrenci sayısı yüzde elli oranında düşmüştü bütün Türkiye´de olduğu gibi. Meslek yüksekokulları koordinatörlüğünü kurarak yeni bölümler, programlar açtık. Yeni açtığımız programlar yüzde yüz doldu? dedi.

?SİVAS ULAŞILABİLİR BİR ŞEHİR?

Sivas´ın en büyük istihdam oluşturan kurum ve kuruluşu olan Cumhuriyet Üniversitesinin yeni akademik yılını kutlayan Vali Davut Gül, Sivas´ın ulaşılabilir bir şehir olduğunu söyledi.

Vali Gül, ?Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bir eğitim yuvası ama aynı zamanda Sivas´ın en büyük istihdam oluşturan kurumu ve kuruluşudur. Bin 800 akademik kadro iki bin 800 idari kadro ve diğer çalışanlarla beraber yaklaşık beş bin kişilik bir istihdam oluşturuyor. Bu Sivas açısından önemli çünkü istihdamın neler ifade ettiğini biliyoruz. Ama Sivas Cumhuriyet Üniversitesine gelen öğrencilere sadece bir istihdam aracı olarak bakamayız. Sivas geçmişteki dezavantajlı konumunu yavaş yavaş geride bıraktı. Sivas havayoluyla ve kara yoluyla ulaşılabilir bir şehir oldu. İnşallah 2019 yılında hızlı trenle beraber de ulaşılabilir bir şehir olacaktır. Bunlarla beraber Sivas Cumhuriyet Üniversitesi daha çok tercih edilecektir? diye konuştu.

Vali Davut Gül, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğg. Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, il protokolü, akademik personel ile öğrenciler katıldığı program Prof. Dr. Nezih Hekim tarafından ?Üniversite Kavramı ve Üniversitenin tarihi´ adlı ilk dersin verilmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü