USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KÜDÜS İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

KÜDÜS İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

KÜDÜS İÇİN  BİRLİK ÇAĞRISI
08-12-2017 07:58
Google News

Erhan CEYLAN/

İl Genel Meclisi Ak Parti Gurup Başkanvekili Fikret Yıldırım, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına tepki göstererek, bu adımın Müslümanları katletmeye yönelik olduğunu vurguladı, ?Ümmet üzerinde oynanan oyunlara son verilmelidir. Bugünden itibaren görüş farkı gözetilmeden bu oyunlara karşı birlik-beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz? dedi

Dün Özel İdare Meclis toplantı salonunda Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Aralık ayının 4´ncü birleşiminde ABD Başkanı Trump´ın Kudüs kararı görüşüldü. AK Parti adına söz alan Gurup Başkanvekili Fikret Yıldırım, bu kararın Müslümanları katletmeye yönelik olduğunu vurguladı.

Orta Doğu´nun kan gölüne dönüştürülmek istendiğini ve bu oyunun yüz yıllardır devam ettiğini söyleyen Yıldırım, ?Bildiğiniz üzere maalesef yine bir oyun tezgâhlanmakta ve yine Orta Doğu´nun kan gölüne dönüştürülmek istenmekte. Dün ABD Başkanı Trump, Kudüs´ü başkent olarak tanıdığını ve büyükelçiliğini de Kudüs´e taşıyacağını açıkladı. Bu Suriye, Irak, Afganistan ve hatta Myanmar´da, Türkiye´de ümmeti bölmeye, parçalamaya,  Orta Doğu´daki Müslümanları katletmeye yönelik eylemlerin geldiği son noktadan bir tanesidir? dedi.

?FİLİSTİN´İN HAKLARI VARDIR?

İsrail´in bölgede işgalci devlet konumunda olduğunu ancak, ?Güç bizdeyse biz farklıyız´ anlayışıyla çeşitli oyunları sahneye koyduğunu da belirten AK Parti Gurup Başkanvekili Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Temennimiz odur ki, bu hangi akla hizmet ettikleri belli olmayan karardan kısa zamanda geri dönülür ve ümmet üzerinde oynan oyunlara son verilir. Biz bu ülkede yaşayan insanlar olarak da bize düşen görev şudur; Orada Filistin´in hakları vardır. İsrail orada aslında işgalci bir devlet durumundadır. Ama bunu rağmen güç bizdeyse biz farklıyız anlayışıyla çeşitli oyunlar sahneye konmaktadır. Bize düşen görev ise birlik ve beraberlik içiresinde gerçekten mazlumun ve haklının yanında yer almaktır. Bunun siyasi partisi, şu ve bu görüşün hiçbir önemi yoktur. Bugün İsrail´de, Filistin´de Suriye´de, Irak´ta, Myanmar´da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan oyunlar Türkiye´de de uygulanmak istenmekte. Onun için bizim millet olarak daha fazla kenetlenip görüşlerimiz, düşüncelerimiz ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.?

BBP´DEN AYASOFYA ÖNERİSİ

Yıldırım´ın ardından söz alan BBP Gurup Başkanvekili Aytekin Kulmaç ise ABD Başkanı Trump´ın Kudüs kararına karşı Ayasofya´nın ibadete açılması önerisinde bulundu.

Ayrıca İl Genel Meclisi´nin Kudüs için bir an önce deklarasyon yayımlaması gerektiğini de söyleyen Kulmaç, 4 Yahudi tarafından idare edilen bir devletin bugün Kudüs´ü başkent ilan ettiğini söyledi.

?KİMSE KUDÜS ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN?

Kulmaç, bunun bir haçlı oyunu olduğunu belirterek şunları söyledi; ?Türkiye olarak gün geçmiyor ki yeni bir şeyle karşılaşmayalım. Ama biliyoruz ki, bin 100 yılında haçlı seferleri olduğunda hep bir amaçları vardı. Bu amaçları Kudüs´ü ele geçirmekti. Müslüman´ın ilk kıblesi olan Kudüs bin 100 yılından bugüne kadar zaman ve tarih içerisinde çeşitli problemlerle karşılaştı. Ne adına? Bütün dinlerin merkezi olması adına. O günden bugüne kadar da gerek Selçuklu gerekse Osmanlı himayesinde bulunan Kudüs´ü muhafaza ve müdafaa etti.  Ancak bugün cibilliyetinin ne olduğu belli olan 4 Yahudi tarafından idare edilen bir devlet bugün Kudüs´ü başkent ilan ediyor. Almış oldukları bu karardan dolayı biz gerek Müslüman gerekse Türk dünyası olarak kutsallarımıza ve ibadet yerlerimize ciddi manada sahip çıkmak görevindeyiz. Bu millet olarak birlik ve beraberliğimizi bir arada tutmamıza vesile olacak sebeplerden bir tanesi oldu. Kimse Kudüs üzerinden siyaset yapmasın. Siyaset yapılmasına da müsaade edilmez. Çünkü Müslüman coğrafya için bir ibadet yeridir ve kutsal değerdir. Kimse bizim alnımızı kaşımaya çalışmasın. Ancak bu kararı şiddetle kınıyoruz. Sivas İl Genel Meclisi olarak bunu şiddetle kınadığımızı belirtme adına deklarasyon yayımlamamızı istiyorum.

AYASOFYA´YI İBADETE AÇARIZ

O zaman biz de şunu mu yapalım ey Amerika? Yarın biz de Ayasofya´yı ibadete açarız. 13´ünde İslam birliği ülkeleriyle yapılacak toplantıda deklarasyon çıkmayacaksa o zaman biz Türkiye olarak kimsenin ne dediğine bakmadan Ayasofya´yı ibadete açmamız gerekir diye düşünüyorum.?

?ABD´NİN TÜRKİYE´DEKİ ELÇİLİĞİ KAPATILSIN?

Konuyla ilgili son açıklama ise CHP Gurup Başkanvekili Sadık Güller´den geldi. ABD Başkanı Trump´ın kararını sert bir şekilde kınayan Güller ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

?Müslüman ülkelerine ve Türkiye´ye oynanan oyunlara karşı bir olmalıyız. Bu hainlere fırsat vermemeliyiz. Türk milleti olarak kapitalist ve emperyalistlerin oyununa gelmemeliyiz. Amerika´nın İncirlik´teki hava üstlerine müdahale etmediğimiz sürece bu emperyalistler Türkiye üzerinden oyun oynamaya devam edecekler. Haçlı seferleri ne zaman başlamışsa emperyalizm ve kapitalizm de o zaman başladı. Katliamlar yapıyorlar. Kudüs´e yapılan hakareti kınıyorum. Amerika´nın Türkiye´deki elçiliğinin kapatılmasını istiyorum.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü