USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

KYK YURTLARINDA OSMANLICA YARIŞI

KYK YURTLARINDA OSMANLICA YARIŞI

KYK YURTLARINDA OSMANLICA YARIŞI
02-05-2018 07:57
Google News

 

 

Gökhan KARA /

 

KYK, 623 yıl hüküm süren cihan devleti Osmanlı´nın tarihi ve kültürel mirasını genç kuşaklara aktarabilmek için yurtlarda birçok dilin yanı sıra Osmanlı Türkçesi kursları da düzenliyor. 

 

Bu kapsamda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Hayrat Vakfı´nın ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Türkçesi Yarışması geçtiğimiz gün Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirildi.

 

KYK, şimdi de Osmanlı Türkçesi öğrenen gençleri ödüllendirmek için harekete geçti. ?KYK Yurtları Osmanlıca Yarışıyor´ başlığıyla ülke genelinde düzenlenen yarışmada, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere 24 saatlik Osmanlı Türkçesi kursu verildi. Yarışmanın yarı finali 28 Nisan´da öğrencinin başvuru yaptığı ilde gerçekleştirildi. Türkiye finali ise 9 Mayıs´ta Ankara´da gerçekleştirilecek. 

 

Osmanlı Türkçesi Yarışması Türkiye finalinde ilk 5´e giren öğrencilere Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı, yarı finalde ilk 3´e giren öğrencilere ise 1 yıllık Osmanlıca Dergisi aboneliği hediye edilecek. Yarışmada 1. olan öğrenciye 5 bin lira, 2. olan öğrenciye 4 bin lira, 3. olan öğrenciye de 3 bin lira para ödülü verilecek.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü