USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

?LAFA DEĞİL İCRAATA BAKIN?

?LAFA DEĞİL İCRAATA BAKIN?

?LAFA DEĞİL İCRAATA BAKIN?
01-11-2017 07:59
Google News

1 YILDA 500 MİLYON LİRALIK PROJE

Son bir yıl içerisinde yapım aşamasında olan projelerin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, ?Biz dedikoduyu önleyebilirsek, hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok önemli projelere imza atabiliriz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bazıları bizim çevremizi zenginleştirdiğimizi öne sürüyor. Her şey ortada sadece bu yıl içerisinde yaptığımız projeler yaklaşık 500 milyon liradır. Halka hizmet hakka hizmettir. Amacımız Allah´ın rızasını kazanmaktır? diye konuştu.

BELEDİYE, İŞKUR GİBİ ÇALIŞACAK

Başkan Aydın, kadınlara yönelik uygulanan projelerden biri olan Şeyh Şamil Kadınlar Kültür Merkezi´nde meslek edindirme kursları düzenleneceği ve eğitimini tamamlayan kadınların OSB´lerde işbaşı yapacağını müjdeledi. Organize Sanayi Bölgesindeki firmalarla anlaşma yaptıklarını da vurgulayan Aydın, ?Anlaşma gereği firmalar bizden personel talep edecek. Bizde ustalar aracılığıyla eğitimini tamamlayan hanım kardeşlerimizi OSB´de işe yerleştireceğiz. Merkezimiz kısa bir süre içerisinde hizmete girecek? dedi.

Erhan CEYLAN/

Belediye Başkanı Sami Aydın, belediyenin yaptığı yatırımlar hakkında çıkan dedikodulara cevap verdi. ?Lafa değil icraata´ bakın diyen Başkan Aydın, önceliklerinin daha yaşanılabilir bir Sivas olduğunu vurguladı.

Başkan Aydın, geçtiğimiz gün AK Parti Merkez İlçe Danışma toplantısında dedikodu üretenlere yönelik söylemlerinin ardından il genelinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, ?AK Parti´nin felsefesini anlayanın tek hedefi, ideali, arzusu bu ülkeyi dünyada lider yapabilmektir. Hem bu hedefte hem de Sivas´ı daha yaşanılabilir bir şehir yapmak için çalışacağız? diyerek dedikodulara cevap verdi.

1 YILDA 500 MİLYON LİRALIK PROJE

Yıl içerisinde devreye sokulan projelerin yaklaşık 500 milyon lira olduğunu da kaydeden Aydın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milletvekilleri, teşkilat ve Sivaslılarla birlikte Sivas´ı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için gece-gündüz demeden çalışacaklarını belirterek, yapımı devam eden projeler hakkında şu bilgiyi verdi;

?Amacımız Allah´ın rızasını kazanmak için hizmettir. Bazıları bu kadar hizmet yapılıyorsa burada kişilerin çıkarı vardır diyorlar. Gariban bir dul kadının hayır duası almanın ne kadar önemli olduğunu idrak edecek beyin yok bunlarda. Yetim bir çocuğu tutup hayata yeniden kazandırmanın insana nasıl bir huzur vereceğini algılamayan insanlar var. Bizim aklımız dünyalık işlerde değil emin olun. AP parti felsefesini anlayanın tek ideali, tek hedefi, arzusu bu ülkeyi dünyada lider yapabilmektir. Bizim hedeflerimiz var. İdeallerimiz var. Bizim o hedeflere ulaşmak için huzurumuzdan da sağlımızdan da kişisel menfaatlerimizden de feragat edeceğimizi onlar anlayamıyor. Yazıklar olsun onlara Allah onları ıslah etsin. Biz dedikoduyu önleyebilirsek, hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok önemli projelere imza atabiliriz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bazıları bizim çevremizi zenginleştirdiğimizi öne sürüyor. Sivas, en parlak dönemlerinden birini geçiriyor. Her yer şantiyeye alanına döndü. Yakın bir süre içerisinde Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın katılımıyla modern hale getirilen Cuma Pazarı´nın aktivite alanının açılışını gerçekleştirdik. Bu çalışma diğer pazarlarımızda da imkanlarımız ölçüsünde devam edecek.

ÖZGECAN YAŞAM MERKEZİ AÇILIYOR

Özgecan Yaşam Merkezi kadınlarımız için çok güzel bir merkez oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya´nın Sivas programında bunun da açılışını gerçekleştireceğiz. Kadınlara yönelik her türlü aktivitenin, eğitimlerin, spor imkanlarının olduğu bir merkez burası. Yine kadınlara yönelik Şeyh Şamil Kadınlar Kültür Merkezimiz şuan tamamlandı. Orası da kullanıma hazır. İnşallah meslek edindirme kursu olacak. Organize sanayideki fabrikalarla anlaştık. Onlar bizden personel talep edecekler. Hangi alanlarda personele ihtiyaç varsa biz bu hanım kardeşlerimizi bu merkezde belli bir süre ustaların aracılığıyla eğitime tabi tutup yetiştireceğiz ve direk OSB´lerde işe başlayacaklar. Burası da açılışa hazır hale getirildi.

ALT GEÇİT 24 KASIM´DA AÇILACAK

Yukarı Tekke altgeçit kavşağı tamamlanmak üzere inşallah bu ay içerisinde tamamlanmış olacak. Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın isteği üzerine burayı 24 Kasım öğretmenler gününe tamamlamaya çalışacağız. Benzeri bir çalışma Gazi Lisesi kavşağında yürütülüyor. Burayı da Kasım sonuna kadar tamamlayacağız. Stadyuma yaya üst geçit projemiz devam ediyor. Kasım ayında tamamlanacak ve yayalar tüp geçit şeklinde inşa edilen proje sayesinde güvenli bir geçiş imkanına kavuşacak. Ayrıca Devlet Su İşleri kavşağında araçlar için üst geçit çalışmamız var. Burası hem stadyum hem de Karşıyaka bölgesine bağlantı sağlayacak önemli bir proje. Bu projeyi ise Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bu projenin devamı Karşıyaka köprüsüdür. İhalesi tamamlandı. Şuan yapım çalışmaları devam ediyor. Ancak burası önümüzdeki yıl yani 2018 yılı içerisinde tamamlamayı planladığımız bir proje. Yine Karşıyaka mesire alanını yaptık hizmete girdi.

SİVAS, BİN 300 KİŞİLİK SOSYAL ALANA KAVUŞUYOR

 Karşıyaka Mesire Alanı içerisine Sivas´ın en önemli ihtiyaçlarından biri olan bin 300 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği çok amaçlı bir sosyal alan projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu da Aralık sonuna kadar tamamlanmış olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız geldiğinde Sivas´ta yer bulamıyoruz. Bizim salonlarımız genelde 600-650 kişilik. Bu proje var olanın iki katından fazla bir kapasiteye sahip olacak. Mevlana Tünelindeki çalışmamız devam ediyor 2018 de bitecek. Paşabahçe de bu sene 70 dönüm alanı hizmete aldık. İnşallah resmi açılışını ilkbaharda yapacağız. Buna ilave olarak yamaç evlerinin bir kısmı kullanılıyor yeni yapılanlar ise yılsonuna kadar tamamlanmış olacak. Gene o alan içerisinde de yeni bir 800 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği ya da program yapabileceği bir sosyal tesis inşa ediyoruz. Gölet ve adaya manzaraya hakim bir noktada olan proje. Bu sene itibariyle 50 mahallemizin komple yol, asfalt, kaldırım ve alt yapı çalışmalarını tamamlamış oluyoruz. Henüz 15 mahalle tamamlanmadı. Ancak 50 mahalle en dar sokakları da dahil olmak üzere Sivas tarihinde ilk defa sıcak asfaltla buluştular. Şehir içerisinde birçok bölgede, ana arterlerde çalışmalar devam ediyor.

SICAK ÇERMİK´E 26 MİLYONLUK YATIRIM

Sıcak çermikte önemli bir projemizin ihalesini yaptık. Aqua park, yüzme havuzları, spor alanları, kafe, restoran, hamam, sosyal tesis, günübirlik banyolar da dahil olmak üzere 26 milyon liralık proje devam ediyor. 2018´ de tamamlanarak Sivaslıların hizmetine sunulmuş olacak. Soğuk Çermik´te de meydan düzenlemesi, hanımlara yönelik ilave mescit, peyzaj düzenleme, süpermarket ve idari bina dahil olmak üzere çalışmalar tamamlandı. 15 Temmuz Şehitler Meydanı 800 katlı otopark projesi tamamlandı sadece son dokunuşlar yapılıyor. İnşallah bu ay sonuna kadar projemiz hem park hem de meydanıyla bitmiş olacak. Karşısındaki Özel İdare lojmanlarının yerine ise küçük bir meydan yerleştirildi. Yukarı Tekke´ye Ay yıldızlı camimizi yapıyoruz. 2018´de tamamlanacak ve tüm cenaze namazları orada kılınacak. Çok fonksiyonel güzel bir cami olacak. Şehir içerisinde trafikle ilgili rahatlama sağlayacağını düşündüğümüz projelerden biri olan Renta Car merkezi yapıyoruz. O da Aralık ayının ortalarında tamamlanmış olacak. Kaba inşaatı bitti. Bölge trafik civarında. Recep Tayyip Erdoğan bulvarında çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Sokak hayvanları için yaptığımız tesis de şuan inşaat halinde. Sadece bu tesis 5, 5 milyonluk bir projedir. Bakın bu dönem yaptıklarımızı hiç saymadım. Bu saydığım projelerin toplamı yaklaşık 500 milyon liradır. Yapıyor diye mutlu olmamız gerekiyorken bazılarının karınlarına kramp giriyor. Eskiden belediyelerde böyle bir yatırım alışkanlığı yoktu. Ama AK Parti iktidarında artık var.

TÜRKİYE´NİN, SİVAS´IN GELİŞMESİNDEN

RAHATSIZ OLANLAR VAR

Bugün Türkiye´nin ve Cumhuriyet şehri Sivas´ın gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyanlar var. Biz gelişmeye devam edeceğiz. Biz ne olursa olsun insanı yaşatmak için projelerimize devam edeceğiz. Halka hizmet hakka hizmettir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü