USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

LİSTE HAVASI ÇOK KARIŞIK

LİSTE HAVASI ÇOK KARIŞIK

LİSTE HAVASI  ÇOK KARIŞIK
15-05-2018 07:59
Google News

 

 

 

24 Haziran seçimleri için aday listeleriyle ilgili son haftaya girilirken, Partilerde listelere son şekli verme yoğunluğu yaşanıyor. Beklenen isimlerle birlikte sürprizlerin yaşanabileceği listelerle ilgili Ak Parti´de gözler Bakan Yılmaz ve Milletvekillerinin durumuna çevrilirken, listede kesin yer alacak iki ismin Ziya Şahin ve Hüseyin Arabacı olduğu, CHP´de Ulaş Karasu´nun, MHP´de de Ferhat Doğan´ın ilk sırada bulunduğu, İYİ Parti´de ise tabanın Oğuz Özdemir´i ilk sırada istemesine rağmen Genel Merkez´de Feyzullah Budak isminin dillendirildiği öğrenildi.

SIRA HALK

ANKETİNDE

AK Parti, MHP ve İYİ Parti temayül yoklaması ve mülakattan sonra bu hafta sonuna kadar halka ?İlinizde aday olarak kimleri görmek ister siniz?? diye sorarak halk anketi yapacak. Genel merkezlerde listelerin son şekli 21 Mayıs´a kadar verilecek

AK Parti´de

Her şey olabilir

Milletvekilleri ve BBP ile birlikte tam 49 ismin talip olduğu İktidar Partisi´nin 5 adaydan oluşacak listesine son şekil, temayül ve mülakat akabinde bu hafta yapılacak halk anketinden sonra verilecek. Bakan Yılmaz ve Bilgin´in durumuna göre şekillenecek listeye girecek sürpriz ismin, yıllardır Genel Merkezin mutfağında görev yapan ve teknokrat kadro içinde yer alan Mithat Arabacı´nın oğlu Hüseyin Arabacı olacağı konuşulurken, İl teşkilatının BBP kontenjanını Ankara´ya kaydırmak için Genel Merkeze baskı yaptığı öğrenildi.

İŞTE: LİSTE SENARYOLARI VE

KULİSLERDE KONUŞULANLAR

Bakan Yılmaz, tekrar Bakan olmak isterse liste yer almaz

Bakan Yılmaz, Meclis Başkanı olarak düşünüldüğünden Sivas´ta 1´nci sırada olabilir

Bakan Yılmaz, Hilmi Bilgin ile birlikte Ankara listesine kaydırılabilir

Hilmi Bilgin Ankara´yı istemezse Sivas´ta ikinci sırada yer alabilir

Bakan ve Bilgin, Ankara listesine alınırsa, Sivas listesinin başına Habip Soluk düşünülüyor

İl Başkanı Ziya Şahin´in 3´ncü sıradan listeye girmesi kesin gibi

Genel Merkez´in teknokrat kadrosunda yer alan Mithat Arabacı´nın oğlu Hüseyin Arabacı´nın Sivas listesinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BBP adayı Doğan Ürgüp´ün Ankara listesine kaydırılması için İl teşkilatı bastırıyor, kabul edilmezse, 5.sıraya konulmasında ısrar ediliyor.

BBP adayı Ürgüp ise 3 veya 4´ncü sırayı istiyor.

Ak Parti´nin listesine girecek başka bir ismin vadiden Rüstem Yüce olacağı dillendiriliyor

MHP´de ilk sıraya daha önce de aday olan Ferhat Doğan getiriliyor

CHP´de İl Başkanı Ulaş Karasu´nun 1´nci sırada olması kesinleşmiş gibi

İYİ Parti´de taban Oğuz Özdemir´i isterken, Genel Merkez´de Feyzullah Budak konuşuluyor.

CHP´DE

KARASU

1.SIRADA

Ana muhalefet partisi CHP´nin, Sivas listesinde önemli olan birinci sırasında İl Başkanı Ulaş Karasu kesinleşmiş gibi görünüyor.

 

MHP´de

Ferhat DOĞAN

LİSTE BAŞI

İttifak yapacak MHP´nin, Sivas listesinin başında Ferhat Doğan isminin yer alacağına kesin gözüyle bakılırken, eski il başkanı Serhat Albayrak´ın da ikinci sıraya getirileceği konuşuluyor.

 

İYİ Parti´de

2 İSİM ÖN

PLANDA

Ülkücülerin yeni yuvası İYİ Parti´nin Sivas tabanında adaylığını açıkladıktan sonra Oğuz Özdemir ismi birinci sıra için ön plana çıkarken, Genel Merkez´de de Feyzullah Budak değerlendirmesi üzerinde durulduğu öğrenildi.

 

SAADET´TE

SES YOK

Sıfır ittifak içerisinde yer alan Saadet Partisi listesi gizemini korurken, mitingi atlatan Sivas teşkilatının Genel Merkez´in belirleyeceği 5 isimden sonra kampanyaya başlama hazırlıkları yaptığı belirtildi

 

HAYDAR ALDIKAÇTI

                Yağışlı geçen Mayıs ayının yarısından sonra açan güneşin yanı sıra seçim havası da iyiden iyiye ısınmaya başlarken, son 5 güne girilen aday listelerinin belirlenme sürecinde karmakarışık bir hava hüküm sürüyor.

                Çeşitli senaryoların sahnelendiği İktidar Partisi´nde, ?Her şey olabilir? düşüncesi ve beklentisi hâkim olurken, ana muhalefette İl Başkanı Ulaş Karasu, MHP´de Ferhat Doğan´ın liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ülkücü küskünlerin yeni yuvası konumundaki İYİ Parti´de ise tabanda, geçen hafta adaylığını açıklayan sevilen isimlerden ve potansiyel oyu bulunan Oğuz Özdemir´in ilk sırada yer alması istenirken, Genel Merkez´de, eski bürokratlardan Feyzullah Budak´ın dillendirildiği öğrenildi. ?Değiştirin? temasıyla ilk mitingini Sivas´ta yaparak yarışa başlayan Milli Görüşçüler´in Saadet Partisi ise listeyle ilgili sessizlik esrarına bürünmüş durumda bulunuyor.

                AK PARTİ SENARYOLARI

                İktidar Partisi´nin, Sivas listesiyle ilgili çeşitli senaryoların bulunduğu dillendirilirken, kulislerdeki en önemli konu, Bakan İsmet Yılmaz ve Milletvekillerinin tekrar aday gösterilip-gösterilmeyeceğinden oluşuyor. Bakan Yılmaz´ın Meclis Başkanı olma ihtimali bulunduğundan Sivas´tan birinci sıraya tekrar yerleştirilebileceği beklentisiyle birlikte, Bakan olmayı istemesi durumunda ise liste başının Habip Soluk´a geçebileceği konuşuluyor. Bir başka rivayetinde Bakan Yılmaz ve Milletvekili Hilmi Bilgin´in Ankara listesine kaydırılması olduğu dillendiriliyor. Seçim İşleri Başkan Yardımcısı da olan Hilmi Bilgin´in, Ankara´yı istememesi durumunda 2´nci sırada olabileceği konuşulurken, listede yer alacak sürpriz ismin ise, Genel Merkez´in teknokrat kadrosu içinde olan Mithat Arabacı´nın oğlu Hüseyin Arabacı olduğu öğrenildi. Sivas listesine girmesi kesinleşen ve 3´ncü sırada bulunması beklenen ismin ise İl Başkanı Ziya Şahin olduğu görüşü ağırlık kazanırken, İl teşkilatının BBP kontenjanının Ankara´ya kaydırılması yönünde yoğun baskı yaptığı ortaya çıktı. Bu talep kabul görmezse BBP´ye 5´nci sıranın verilmesini isteyen Ak Parti´de, listeye girebilecek son ismin ise, Suşehri, Koyulhisar, Gölova ve Altınyayla´nın bulunduğu vadi oylarının alınmasıyla Rüstem Yüce olacağı dillendiriliyor. BBP´nin 3 veya 4´ncü sırayı istediği, İl teşkilatının da 5´nci sırada ısrarcı olduğu kaydedildi.

                CHP´DE KARASU 1.SIRADA

                Ana muhalefet partisinin önemli olan ilk sırası ise belli olmuş gibi görünüyor. Uzun yıllardan beri partiyi Sivas´ta omuzlayan isim olan ve geçen dönem az farkla ön seçimde geriye düşen Ulaş Karasu´nun liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

                MHP´DE FERHAT DOĞAN

                Ak Parti ile ittifak yapan Ülkücü Hareket´in kalesi MHP´nin Sivas listesi başının ise daha önce de aday olan ancak kazanamayan Ferhat Doğan´a ayrıldığı kulislerde konuşuluyor. Genel Merkez´in son şeklini vereceği listeye girecek diğer bir ismin de eski il başkanı Serhat Albayrak olacağı ileri sürülüyor.

                İYİ´DE TABAN ve TAVAN FARKI

                Ülkücü küskünlerin yeni yuvası olarak da nitelendirilen Akşener başkanlığındaki İYİ Parti´nin Sivas listesinde ise heyecan geçtiğimiz hafta, geçen dönem MHP´den 2´nci sıra adayı olan, milliyetçi camianın sevilen isimlerinden Oğuz Özdemir´in adaylığını açıklamasıyla rüzgârın geniş yelpazeye taşınmasını sağlarken, tavanda yankı bulan bu rüzgârla Özdemir´in 1´nci sıraya getirilmesi bekleniyor. Genel Merkez´de Sivas için konuşulan bir başka isminde, eski bürokratlardan MHP kökenli Feyzullah Budak olduğu haberleri yayılmış durumda bulunuyor.

                SAADET´TE SESSİZLİK

                Cumhurbaşkanı adayı olan hemşehrimiz Temel Karamollaoğlu´nun Pazar günü ?Değiştir? temasıyla ilk mitingini yaptığı Milli Görüşçüler´in Saadet Partisi İl teşkilatında ise liste için sessizlik hüküm sürüyor. Bazı tepki ve eleştirilerin yapıldığı sıfır ittifak içerisindeki Saadet´in Sivas listesine son şekli Genel Merkez´in vereceği ve daha sonra teşkilatın 24 Haziran çalışmasına başlayacağı kaydedildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü