USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

MARİFET İLTİFATA TABİDİR
09-12-2019 01:05
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Görev geldiklerinden bu yana yaklaşık 19 ay gibi bir sürenin geride kaldığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Eken, ?19 aydır kendi şahsi işlerimizden feragat ettik, ailemize vakit ayıramadık ama Sivas için tüm gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz? dedi.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul´da düzenlenen bir programda kendisine bir ödül takdim edildiğini belirten Başkan Eken, Bizi Sivas´ın En´leri ödülünü layık gördüler. Sivas´taki kurum ve kuruluşların, esnaf ve tüccarın Sivas halkının bize her ay ödül vermesi lazım. Peki, bizim ödülümüz nedir? Sadece ve sadece bir teşekkür. Bizim Sivas´ta 19 aydır yaptığımız çalışmaları takip eden bir ekip diyor ki ?Sivas TSO gece gündüz çalışıyor. Bizim bunlara bir ödül vermemiz lazım.´ Bizi ?Yaşam Boyu Üstün Başarı Ödülü´ne layık gördüler. Ben kendilerine çok teşekkür ettim ve ilk kez birileri bizim kıymetimizi bildiler dedim. Sivas´tan daha bir şey görmedik ama İstanbul´da bizi onure ettiler? diye konuştu.

100. YILA 5 PROJE İLE

DAMGA VURDUK

Bu bağlamda sadece Sivas Kongresi´nin 100. Yılı kapsamındaki etkinliklere 5 proje ile destek verdiklerini hatırlatan Başkan Eken, ?Bu yıl Sivas Kongresi´nin 100. yılını kutladık. TSO olarak 100. Yıl kapsamındaki etkinliklere 5 projeyle damga vurduk. Bu iş neden hiç konuşulmadı. Bu işler küçük bir teşekkürle bile geçiştirilmedi. Avrupa Birliği Sekreteri ilk kez Sivas´a geldi. 5 bin kişi kapalı spor salonunda o dans ve şov gösterilerini izledi. Kutsi Konseri düzenledik. Bu organizasyona benim kendi firmam olan Doğa Koleji sponsor oldu. Bunu da söylemekten gurur duyuyorum. Sivas´ta böyle bir organizasyonu benden başka yapan da çıkmadı. 100 bin liraya yakın bir maliyetle bu konseri 100. yıla hediye ettik. Neden yaptık? Sivas´ın adı duyulsun. Sivas´ta güzel şeylerin yapıldığı bilinsin diye yaptık? ifadelerini kullandı.

?TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİK?

Ayrıca Sivaslı İşadamları Derneği ile birlikte Bülent Serttaş konseri düzenlediklerini kaydeden TSO Başkanı Eken, ?Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle´yi ihracat rakamlarını açıklamak için Sivas´a getirdik. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ilimize gelerek, çeşitli programlara katıldı. Tüm bunlarla birlikte 5 tane çok güzel projeyi Sivas Kongresi´nin 100. Yılına hediye ettik. Sakın yanlış anlaşılmasın. Ben şu yapmıyor, bu yapmıyor demiyorum. Yapana da yapmayana da kimse karışamaz. Biz yaptıklarımızdan bahsediyoruz. Ama gelinen noktada yaptıklarımız da pek görünmüyor. Ben burada kişisel bir şeyden bahsetmiyorum. Beni kişiler bağlamaz. Biz bu organizasyonları Sivas´taki TSO´nun 7 bin 800 üyesinin aidatlarıyla yaptık. Ben bu makamda onları temsil ediyorum. Ben isterdim ki Ticaret ve Sanayi Odası bir ödül alsın, bir plaket alsın. Ödülü kimin verdiği fark etmez ama bu projeler benim 7 bin 800 üyemin katkılarıyla yapıldı. Ben burada Mustafa Eken olarak değil, TSO Başkanı olarak konuşuyorum. TSO olarak 5 tane projeyi hayata geçirdik. Bir teşekkürü hak ettiğimize inanıyoruz? şeklinde konuştu.

?19 AYDIR TEK

KURUŞ ALMADIK?

TSO Başkanı olarak 19 aydık bu makamda hizmet ettiklerini ve herhangi bir maaş falan da almadıklarını vurgulayan Başkanı Eken, ?19 aydaki benim şahsi olarak ticari kaybım çok fazla. Cebimden harcadığım para çok fazla. Kendi şirketlerime gidemiyorum, işlerimi takip edemiyorum. Aileme zaman ayıramıyorum. Cebime TSO´dan bir kuruş para koymuyorum. Ama Sivas için var gücümüzle çalışıyoruz. Helali hoş olsun ama bizimde hakkımız bilinsin, kıymetimiz bilinsin. Biz buradan ne koparırız, ne götürürüz diyen bir ekip değiliz. Aksine buraya ne katabiliriz, Sivas´a ne kazandırabiliriz diye çalışan bir ekibiz. Her ay bütçeler imzalanıyor, görüşülüyor. Bu söylediklerimin aksini ispat eden varsa ertesi gün görevi bırakmaya hazırım? dedi.

?TEK DAVAMIZ SİVAS?

TSO´ya kayıtlı 7 bin 800 tane üye bulunduğunu ifade eden Başkan Eken, sözlerini şöyle tamamladı:

?Biz bu makamda onları temsil ediyoruz. Bizim üyelerimiz ne derse ben onu yaparım. Üyelerimizin hakkı neyse ben onu savunurum. Üyelerime bir zarar gelecek olursa kendimi ortaya atarım. Sivas´a bir zarar gelecekse yine kendimi ortaya atarım. Ama yapılan güzellikleri, doğru işleri, hizmetleri de tebrik etmeyi bilmeliyiz. Valiliği eleştirelim, Belediyeyi eleştirelim, TSO´yu eleştirelim. Eleştirmemiz için bir şey olması lazım. Çalışan adamı eleştiremeyiz. Dürüst olan kişiyi eleştiremeyiz. Bu haksız muhalefete girer, kul hakkına girer. Biz TSO olarak Sivas´ın menfaatine olan her işte varız. Sivas´ın zararına olacak hiçbir işe girmeyiz. Bizim tek davamız var. Tek cümleyle ifade edecek olursak, şahsi değil memleket sevdası diyebiliriz. Bizim davamız Sivas davası.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü