USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maymun çiçeği alarmı şimdi de İstanbul’da!

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilanının ardından İstanbul Havalimanı’nda da M çiçeği (mpox) virüsüne karşı sıkı önlemler alınmaya başlandı.

Maymun çiçeği alarmı şimdi de İstanbul’da!
23-08-2024 14:06
SİVAS
Google News

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde hızla yayılan ve ölümlere yol açan M çiçeği virüsü, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika'da da görüldü.

Virüs nedeniyle, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul’a gelen uçuşlar yakın incelemeye alındı.

Maymun çiçeği Ankara son dakika haberleri! Maymun çiçeği belirtileri neler, nasıl bulaşır? Ankara İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı! Maymun çiçeği Türkiye'de görüldü mü, öldürüyor mü, var mı?

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, DSÖ’nün hastalığı küresel acil durum olarak değerlendirmesinin ardından uçuşların yakından izlendiğini belirtti.

Sakarya'da 'Maymun çiçeği' vakası görüldüğü iddialarına yanıt!

“UÇUŞLARI DA ONLİNE OLARAK İZLİYORUZ”

Kavak, “Demokratik Kongo’dan gelen uçakların kapısına kadar gidip sorgulama yapıyoruz. Seyahat sırasında hastalığı olan, döküntü ve ateş bulguları gösteren yolcuları kontrol ediyoruz. Ayrıca, çevre ülkelerden gelen uçuşları da online olarak izliyoruz. Şüpheli durumlarda gerekli kontrolleri yapıyoruz” dedi.

İstanbul Havalimanı'nda "Maymun çiçeği" takibi

“SALGINA DÖNÜŞME İHTİMALİ BULUNMUYOR”

Şüpheli vakalarda, döküntü, ateş ve lenf bezlerinde şişme gibi belirtilerin değerlendirildiğini belirten Kavak, “Belirtileri bulunan hastalar, belirlenmiş hastanelere sevk ediliyor. Şu an için hastalığın salgına dönüşme ihtimali bulunmuyor” dedi. Ayrıca, hastalığın solunum yoluyla bulaşmadığını ve korunmanın en önemli yolunun yakın temastan kaçınmak olduğunu vurguladı.

AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü