USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MECLİSTE HAİNLİKLERE FIRSAT VERİLİYOR

MECLİSTE HAİNLİKLERE FIRSAT VERİLİYOR

MECLİSTE HAİNLİKLERE FIRSAT VERİLİYOR
02-11-2019 01:04
Google News

Uğur YİĞİT

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bir dizi temaslarda ve açılışlarda bulunmak üzere ilimize geldi. Parti binasında partililer ile bir araya gelen Destici ülke gündemini değerlendirdi.

ABD Temsilciler Meclisi´nin sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul etmesine tepki gösteren Destici, ?Ordumuz dışarıda, güvenlik güçlerimiz içeride terörün her türlüsüne karış kahramanca mücadele ediyor. Rabbim yardımcıları olsun. Ülkemiz Suriye´nin kuzeydoğusunda yerleştirilen adeta bir devletçik kurma hazırlığı içerisine sokulan terör örgütü PKK/PYD ve YPG´ye karşı Barış Pınarı Harekatı´nı başlattı? dedi.

Genel Başkan Destici, ?Bu harekat başladıktan sonra başta ABD olmak üzere Avrupa´nın çeşitli ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeden tepkiler yükseldi. Bu tepkilerin iyi niyetli olmadığını biliyoruz.  Gerçeği yansıtmadığını da biliyoruz. Bizim mücadelemizin sadece terör ve teröristle olduğunu çok iyi bildikleri halde sırf kendi çıkarları zedeleniyor ya da sükute hayale uğruyor uğruyor diye maalesef terörün bu şanlı harekatını teröre karşı başlattığı bu harekatı karalama kampanyaları da ve sonrasında parlamentoların da, temsilciler meclislerinde, senatolarında aldıkları kararlarda peş peşe geliyor.  Amerika Birleşik Devletleri sanki Türkiye ile masaya oturup müzakere etmemiş pazarlık etmemiş gibi ABP Başkanı ve yönetimi Türkiye ile pazarlık edip, müzakere edip anlaşma sağlarken ABD Temsilciler Meclisi sanki hiç Türkiye ABD ile görüşmemiş anlaşma yapmamış gibi akıl almaz iki kararın altına imza attı tasarıyı onayladı. Bunlardan bir tanesi 1915 sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabulü yani ne alaka bu dünyanın hiçbir yerinden gündem olmazken nereden çıktı 1915 olaylarını gündeme taşımak ABD´nin elinde her zaman bir koz olarak duruyordu ve bu kozu şimdi kullandı. Onların derdi ne Ermenilerdir, ne Kürtlerdir. Onların sadece derdi kendi çıkarladır. Onun için tekrar bunu gündeme getirdiler. Anlaşmadan sonra bizzat ABD başkanı artık Türkiye´ye yeni yaptırımların uygulanmayacağını var olan yaptırımların kaldırılacağını söylemesine rağmen temsilciler meclisi tam bunu aksine bir kararın altına imza attı. Dolayısıyla bizim bunu iyi niyetli görmemiz, değerlendirmemiz asla mümkün değildir. Bu tamamen Türkiye´ye yönelik bir düşmanlığın sonucudur. Bunu kınadığımızı, reddettiğimizi,  kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum? ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YOLUNDAN DÖNMEYECEKTİR

Türkiye´yi hiçbir şeyin yolundan döndüremeyeceğini ifade eden BBP Genel Başkanı Destici, ?Türkiye inandığı, bildiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemelidir. ABD bizim için bundan sonra ne müttefik ne bir stratejik ortak ne de bir dost ülke değildir. ABD bize karşı çok açık şekilde düşmanlık eden terör örgütünü NATO üyesi Türkiye´ye karşı tercih eden bir ülke konumuna düşmüştür.  ABD, İngiltere, Fransa veya Rusya´nın Suriye petrollerinde ne hakkı vardır?  Hangi hakla Suriye petrollerine ya da doğalgazına çökmüşlerdir. Bu hakkı nereden almışlardır? Hiçbir hakları olmadığı halde Suriye´nin petrolüne, gazına çökmüş vaziyetteler. Bu bir barbarlık bu bir haydutluktur. Suriye´nin zenginlikleri Suriye halkı için kullanılmalıdır. Amerika ya da başka bir halk için kullanılmamalıdır? diye konuştu.

PKK´NIN TÜM UNSURLARIYLA MÜCADELE EDİLMELİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi, gazi meclisin çatısı altındaki şerefli koltuklarda oturup hainlik yapanlar olduğunu ifade eden Destici, ?Adam çıkıyor utanmadan, sıkılmadan bu bir işgaldir diyor. Haince bunu söylüyor. Buna müsaade edilmemesi lazım HDP, PKK´nın siyasi uzantısıdır. Ne işi var Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde? Ordumuz harekatta Dışişleri Bakanımız Meclisi gelmiş PKK, PYD ve YPG´ye harekatı anlatıyor meclisi yöneten PKK´lı şu çelişkiyi görüyor musunuz? TBMM´de hainliklere fırsat veriliyor. Buna da artık bir son verilmesi lazım. Madem ciddi bir mücadele dönemine girildi o zaman PKK´nın tüm unsurlarıyla mücadele edilmesi lazım? şeklinde konuştu.

MAĞDURLAR GÖREVE İADE EDİLMELİ

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç´ın 15 Temmuz sonrası Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerle ilgili sözlerinin sorulması üzerine Destici şunları kaydetti.

?Devlet darbeden sonra özellikle olağanüstü hal döneminde gerekli tedbirleri aldı. Burada genel kriterleri ortaya koyarak ihraçlar ve uzaklaştırmalar yapıldı. Varsa burada bir yanlışlık, haksızlıklık bunların giderilmesi noktasında OHAL komisyonu kuruldu. Bu komisyon inceleme yaptı. 100 bin kişinin incelemesinin bittiğini biliyoruz.  Dönenler oldu, itirazı reddedilenler oldu. Yani hukuk devreye sokuldu. İhraç edilmiş ama ihraç edilmesine rağmen hakkında hiçbir takibat yapılmamış, hiçbir suç unsurunu rastlanılmamış kişiler ve bir takibat yapılmış bir hukuk süreci başlatılmış ama bu hukuki sürecin sonunda beraat almış kişilerin görevlerine geri başlatılması gerekir. Hukuk devletinin gereği ve hakkında gereği de budur diye düşünüyorum. Burada gecikmeler ve gecikmelerin ortadan kaldırılması lazım mağdurla mağdur olmayanın aynı kefeye konmaması lazım aynı muameleyle, aynı süreçlerle karşı karşıya kalmaması lazım bir toplumda yaygın olan bir kanaat de güçlü olanın kurtulduğu zayıf olanın bu tür sonuçlarla karşı karşıya kaldığı kanaatinin de ortadan kaldırılması lazım dolayısıyla da adaletin herkes için işlemesi lazım. OHAL komisyonu ile gittim görüştüm.  Bu süreci takip ediyoruz. Varsa bir haksızlık, mağduriyet ortadan kaldırılması için çalıştıklarına şahit oluyorum.?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü