USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MECLİSTE, ?HDP´ POLEMİĞİ TANSİYONU YÜKSELTTİ - video

MECLİSTE, ?HDP´ POLEMİĞİ TANSİYONU YÜKSELTTİ - video

MECLİSTE, ?HDP´ POLEMİĞİ TANSİYONU YÜKSELTTİ - video
15-11-2018 07:58
Google News

Çetin POLAT/

İl Genel Meclisi´nin Kasım ayı toplantılarının dünkü oturumunda sinirler gerildi. Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Yıldızeli Meclis Üyesi Ziyaeddin Mat´ın, ?Ne yazık ki son seçimlerde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu çıktı ve her CHP´li evden HDP´ye bir oy´ dedi. Aldı PKK´yı meclise taşıdı? diye konuştu.

Bu konuşma üzerine açıklama yapan CHP Gurup Başkanvekili Sadık Güller, AK Partili Mat´ı ispata davet ederek savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda dün Meclis Başkanvekili Fikret Doğruyol başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 10. oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Yıldızeli Meclis Üyesi Mat, CHP Gurup Başkanvekili Sadık Güller´i eleştirdi.

CHP´li Güller´in bir süre önce mecliste yaptığı açıklamaları işaret ederek, ?2-3 yıl önce CHP Grup Başkanvekili arkadaşımız bu kürsüye çıktığı zaman terörün her türlüsüne karşıyız diyordu. Ancak ne yazık ki son seçimlerde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu çıktı her CHP´li evden HDP´ye bir oy dedi. Aldı PKK´yı meclise taşıdı. Ondan sonra Sadık Bey´in bu kürsüde böyle bir şey söylemesine şahit olamadım. Bu konuda üzülüyorum? diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

AK Partili Meclis Üyesi Mat´ın konuşmaları üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Güller ise terörü her zaman lanetlediklerini belirterek Mat´ı iddialarını ispatlamaya davet etti. Güller, ayrıca Mat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Güller, gündem dışı yaptığı konuşmada, ?Benim Genel Başkanım ?her evden HDP´ye bir oy verin´ demedi,  dedi diyenleri ispata davet ediyorum. Genel Başkanıma kimsenin burada hakaret etmeye hakkı yoktur. Benim Genel Başkanım böyle bir cümle kullanmadı. Kaldı ki HDP, 6 milyon 500 bin oy almış bir parti. Ben de şunu söylüyorum: Bunların illegal örgütleri varsa siz devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapın. Biz teröre dün de karşıydık, bugün de dik bir şekilde karşıyız? ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamaların ardından AK Parti Kangal Meclis üyesi Emin Ünlüler ile Güller arasında sözlü taştırma çıktı. Tansiyonun daha da yükselmesiyle birlikte üyeler birbirini iteledi. Meclis Başkanı ve diğer üyelerin müdahalesiyle tartışma kısa sürede sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü