USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?MEMLEKET MESELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ?

?MEMLEKET MESELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ?

?MEMLEKET MESELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ?
07-03-2017 08:58
Google News

Ak Parti Yerel Yönetimler 1. Bölge toplantısı hafta sonu gerçekleştirildi.

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek Referandum öncesi önem arz eden toplantıda konuşan Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, ?Bu bir memleket meselesidir. 15 Temmuzdan sonra nasıl tankların karşısında durduysak 16 Nisan´da da ruhla sandık başına gidecek ve geleceğimize sahip çıkacağız? diye konuştu.

Gökhan KARA/

Ak Parti Kadın Kolları İle Merkez İlçe Başkanlığı´nın organize ettiği Ak Parti Yerel Yönetimler 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve parti yönetiminin katıldığı toplantıda Başkanlık sisteminin detayları anlatıldı.

Sivas´ın sıradan bir şehir olmadığının da vurgulandığı toplantıda, Cumhuriyet rejiminin ilan edildiği bir şehir olan Sivas´ın geçmişte olduğu gibi 16 Nisan tarihinde de Cumhuriyetine sahip çıkacağı bildirildi.

GÜÇLÜ BİR EVETLE 16 NİSAN´I KARŞILAYALIM

Hafta sonu bir restoranda düzenlenen toplanın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, 16 Nisan´da ülkenin kaderini değiştirecek bir oylamaya gidileceğini belirterek ?45 günlük bir sürece başlıyoruz. Biz nasıl ki 15 Temmuz´dan sonra millet olarak top yekûn o gün tankların karşısında durduk ve arkasından 27 gün nöbet tuttuysak onun gibi bu da bir memlekete meselesi. Hep beraberce 16 Nisan´da Türk milleti olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirmek istiyoruz. Bunun için bizler teşkilatlar olarak her köşede bunu anlatmakla mükellefiz. Aynı şekilde vatanını milletini seven, darbelere karşı olan herkesin üzerine bu vecibedir. Onlarda bizimle beraber cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmalı, 16 Nisan´da evet denmesini istemelidir. Güçlü bir evetle 16 Nisan´ı karşılamış olacağız? dedi.

AYDIN: ?ÜLKEMİZİN GELECEĞİ KARARLAŞTIRILICAK?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise 16 Nisan´daki referandumun sadece Cumhurbaşkanı ve Ak Parti ve milletvekillerinin değil ülkenin geleceğini kararlaştıracak bir referandum olduğunu vurguladı.
Ak Parti´ye Türkiye´nin geleceğine yönelik kararların alınacağı referandumunda halkın çocukları ve torunları için evet ya da hayır diyeceğini de sözlerine ekleyen Aydın, ?Biz bu anayasa değişikliğinin ülkemiz için önemli olduğunu biliyoruz. Ama maalesef bunu bilmeyenlerde var. Bu bakımdan zaman zaman maddelerle ilgili değişik yorumlar yapanlarla karşılıyoruz. Hiçbir insan mükemmel değildir, hiçbir insan eksiksiz değildir. Eksiksiz olan yüce Yaradan´dır. Bu bakımdan insanlar eksiksiz olamayacağı gibi yapılan yasalar ve düzenlemelerde kimilerine göre eksik, kimilerine göre fazlalık olabilir. Ama biz şuna inanıyoruz ki bu düzenlemeyi yapanlar, aylarca gece gündüz çalışarak bu ülkenin geleceği için doğru bir yasa yapma mücadelesi ortaya koymuşlardır? dedi.

DURSUN: ?DEMOKRATİKLEŞME İÇİN EVET?

Referandumun bir parti seçimi olmadığını belirten Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, ülkede kardeşliğin bozulmamasına dikkat çekti.

Türkiye´de yıllardır el ele birlik içerisinde güzel çalışmalara imza atıldığını belirten Dursun, ?Cumhurbaşkanlığı hükümet değişikliği sistemiyle ilgili bir referanduma gidiyoruz. Bu tabi ki bir parti seçimi değildir. Sürekli hükümet modeli değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi olduğunu vurgulayalım. Birlikte hareket ediyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz kardeşlerimizi hep beraber el ele, kol kola bir yürüyüş içerisinde bir arada görmemiz adına çok önemli. Biz geleceğimiz adına toplumumuzun, insanımızın daha huzurlu bir ülkede yaşaması için, her yönüyle demokratikleşmeyi daha dorukta yaşaması için ve en önemlisi de ülkeye sahip olmak için evet demeliyiz? diye konuştu.

?MİLLETİMİZ NE DERSE

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR?

Türkiye´de ki anayasa değişikliğinin çok uzun süredir konuşulduğunu ve 1980 darbesinden sonra yürürlüğe giren bu anayasanın ilk günden beri tartışılmaya devam ettiğini söyleyen Ak Parti Milletvekili Hilmi Bilgin de tüm Sivaslıları ?Evet´ demeye davet etti.

Ak Parti Yerel Yönetimler 1. Bölge toplantısında konuşan Bilgin, ?Milletimiz ne derse başımızın üstünde yeri var? diyerek 16 Nisan´da sandık başına gidecek olan halkın kararına saygı duyacaklarını kaydetti.

SOLUK: ?YÜCE DİVANA GİDEN BİR DAHA ADAY OLAMAZ?

Referandum öncesi yeni başkanlık sistemiyle ilgili yaşanan tartışmalara değinen Ak Parti Milletvekili Habib Soluk ise yüce divana giden, suçlanan bir Cumhurbaşkanının bir daha aday olamayacağını söyledi.

?Tek adam´ eleştirilerini de yanıt veren Soluk, ?Türkiye´de sistem değişikliği, bin 800´lü yılların ikinci yarsından itibaren Tanzimat ile başlamış ve hala devam ediyor. Onlar tek adam yaratacaksınız diyorlar ve yalan söylüyorlar. Çünkü 1980 anayasası tek adamı yarattı ve cumhurbaşkanını dokunulmaz zırhla donattı. Öyle bir güçle donattı ki, yalnızca vatana ihanet suçu dışında yargılanması mümkün değildi. Ama yeni sistemde, herhangi bir milletin iradesinin kabul etmeyeceği bir suç işlediğinde Cumhurbaşkanı bunun hesabını verecektir. Yüce divana giden, suçlanan bir Cumhurbaşkanı bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamayacaktır? dedi.

?SİVAS SIRADAN BİR ŞEHİR DEĞİLDİR?

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Referandumda Sivas´ın bir kez daha tarih yazacağını söyleyen Soluk, açıklamasında şu ifadeler yer verdi; ?Sivas sıradan bir şehir değil. Sivas bu milletin istiklal ve istikbalinin yazıldığı, Cumhuriyet rejiminin ilan edildiği bir şehirdir. Aslında Cumhuriyetten ürken biz değiliz. Bizim dışımızda ki hayırcılardır. Cumhuriyetten ürken üniter devlet yapısına karşı çıkan Kandil´dir, HDP´dir, PKK´dır, FETO´dur, DAEŞ´tir, katillerdir. Dolayısıyla bizim Cumhuriyetle herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir. Biz cumhuriyetin kazanımlarından ürkmüyoruz. Cumhuriyeti Atatürk´ün ifade ettiği gibi muasır medeniyet seviyesine taşımak için mücadele ediyoruz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü