USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI
03-03-2021 07:00
Google News

Burcu CELLAT

Eczacıbaşı söyleşide “İşim Gücüm Budur Benim” kitabı ışığında, “Türkiye’nin ve dünyanın değişimi, bu değişim esnasında ortaya çıkan riskler ve fırsatlar nelerdir? Sosyal sorumluluk kavramını nasıl ele almalıyız? Teknolojinin, Ar-Ge’nin, inovasyonun açtığı yolda yönetim, ekonomi, sürdürülebilirlik, toplum ve kültür-sanat alanlarında ülke olarak hangi konulara öncelik vermeliyiz? Salgının kültür-sanat etkinlikleri üzerine etkileri neler? Gençler geçmişten hangi dersleri çıkarmalı, neleri hedeflemeli, kendilerini nasıl geliştirmeli?” gibi sorulara cevap verdi.

Eczacıbaşı Türkiye’nin sorunlarının olduğunu ama sorunlara artık daha küresel açıdan bakıldığını anlattı. Bu sorunların gelir dağılımındaki eşitsizlik, sürdürülebilirlik, otomasyon, işsizlik, akıllı bilgisayarların getirdiği sorunların küresel sorunlar olduğunu söyleyen Eczacıbaşı, “Sosyal sorumluluk evet önemli ancak iş insanlarının iş dünyasında çeşitli değer eksenleri var. Yani iş yaşamında yönettiğimiz, lider kadrosunda yer aldığımız kurumların hangi alanlarda değer yaratması gerektiğini düşünmek ve dengelemek zorundayız. Sosyal sorumluluk projeleriyle de uğraşacağız ama kurumlarımızın yönetimini, çalışanlarımızı da müşterilerimizi de unutmayacağız. Çevreyi de unutmayacağız, sürdürülebilirlik üzerine kafa yoracağız. Bu dengeleri kurabilmek önemli bir çaba. İşte bende bu çaba içerinde olan iş insanıyım.” dedi.

Eczacıbaşı konuşmasının devamında AR-GE ve inovasyona da değinerek, “Ar-Ge konusunda tecrübesizliğimiz ve deneyimsizliğimiz kendisini gösteriyor. Ar-Ge Türkiye’de yeteri kadar gelişmiş değil, patent sayıları çok düşük. Yayın endekslerine baktığımız zaman Türkiye’nin inovasyonda nerde olduğuna baktığımız zaman Türkiye’nin istediğimiz yerde olmadığını görüyoruz. Bütün bunlar geçmiş dönemde rekabetten yoksun olarak gelişmeye çalışmış olan bir endüstrinin bir anda bu etkinlikleri elde edememesi ve bu eksiklikleri kısa sürede giderememesi ilgili konular.” şeklinde konuştu.

Kültür-sanata yönelik düşüncelerini de paylaşan Eczacıbaşı, kültür-sanatın toplumu iyileştirmeye yönelik en etkin araç olarak gördüğünü belirterek, “ Sanat, kültür insanları birleştiriyor. Kültür alanında birbirimiz anladığımız ölçüde birbirimizi seviyoruz. Burada sanat aracı oluyor. Kültür-sanat desteğe muhtaç sadece Türkiye’de değil her yerde. Sanatçılarımız zor bir dönemden geçiyor, birçok insanımız işsiz kaldı. Her yerde sanat ya kamu tarafından ya sivil toplum örgütleri tarafından ya da her ikisi tarafından desteklememiz gereken bir alan.” dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü