USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

MERKEZ CAMİİ İÇİN İLK TOPLANTI

MERKEZ CAMİİ İÇİN İLK TOPLANTI

MERKEZ CAMİİ İÇİN İLK TOPLANTI
28-01-2017 08:45
Google News

BESTE KURT

Rahmi Günay Caddesi´ndeki eski Numune Hastanesi´nin çevresinde yıkımına başlanılan binaların yerine yapılacak olan, Sivas Merkez Camii için ilk toplantı Belediye Sosyal Tesislerinde dün yapıldı. Vali Davut Gül, ?Şehirde böyle bir camiye ihtiyaç vardı, inşallah bunu yapmak bizlere nasip olur? dedi.

Yeni şehir parkı projesi kapsamında yapılacak ve 7 bin kişi kapasiteli olacak Merkez Camii için kurulan derneğin kurucular kurulunun, ilk toplantısında konuşan Vali Gül, Sivas´a Selçuklu mimarisinde büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu, bu sebeple Sivas Merkez Camisi ve Külliyesi Derneği çatısı altında bir araya geldiklerini vurguladı.

SİVAS´IN İHTİYACI VAR

Şehit cenazeleri, bayram namazları ve cuma namazlarında mevcut camilerin ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle derneğin kente yeni bir cami kazandıracağını vurgulayan Vali Gül, "Cami için ilk etapta Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi´nin yeri düşünüldü. Ancak buradaki toplam alan camiye yetsede bahçeye izin vermiyor. Bizim 20-30 bin kişi ile namaz kılabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var" dedi.

ALTI OTOPARK

Şehir Parkı projesi kapsamında Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi´nden başlayıp Selçuk Anadolu Lisesi´ne kadar olan alanın revize edileceğini ifade eden Vali Gül, "Bunun içerisinde mevcut Öğretmenler Parkı olduğu gibi kalıyor. Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi kalkıyor. Kot farkından dolayı bu binaların alt kısmı el sanatları çarşısı, daha alt zemin ise otopark olarak düzenleniyor. Mevcut Numune Hastanesi´nin olduğu yerde tarihi yapılar hariç tüm eski binalar kalkıyor. Kaldırılan eski binaların yerine camimiz inşa edilecek. 33 bin metre karelik Numune Hastanesi arazisinin yüzde 90´ı yeşil alan, camimizin alt kısmı ise kapalı otopark olacak" diye konuştu.

EN İYİSİ OLACAK

Vali Gül yapılacak olan caminin örnek bir eser olacağını ve şehir dışından gelen misafirlerin görmeden kentten ayrılmayacağını dile getirerek, "Sırf bir bina yapalım gibi bir amacımız yok. Mimarımız Türkiye´nin en iyi mimarlarından biridir. Amacımız şehirle istişare edip talepleri alarak zaman içerisinde dernek yönetimimizle birlikte bu ibadet mekânını kente kazandırmaktır. İnşallah Merkez Camii ve Külliyesi´ni ilimize kazandırmak bizlere nasip olur." şeklinde konuştu.

İLK KONGRE 13 ŞUBAT´TA

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise Derneğin 11 Ocak 2017´de kurulduğunu dile getirerek, 13 Şubat´ta olağan genel kurul yapılacağını söyledi.

HERKES SAHİPLENMELİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da, İl Müftülüğü ile yapılan görüşmeler sonrası dernek kurulması için başvuruda bulunduklarını, gerçekleştirilen toplantıda dernek üyeleri ile bir araya gelip, hem tanışma hem de yapılabilecek çalışmaları konuşma imkânı bulduklarını belirterek, bu çalışmaya herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü