USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MESLEK LİSELERİ GELECEĞE KATKI SAĞLIYOR

MESLEK LİSELERİ GELECEĞE KATKI SAĞLIYOR

MESLEK LİSELERİ GELECEĞE KATKI SAĞLIYOR
04-10-2021 07:00
Google News

 

Uğur YİĞİT

Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, ilk olarak Ahmet Turgay İmamgiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Aslan, atölyelerde incelemelerde bulunarak eğitim ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Aslan'a İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Mustafa Karataş da eşlik etti. Aslan, incelemeleri sırasında Okul Müdürü Mehmet Ali Köse'den atölyeler ve üretim alanları ile bilgi aldı. Köse, 355 öğrencinin 5 alanda eğitim öğretim gördüğü okul bünyesinde Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanlarında 2021 Ocak ayında döner sermaye işletmesi açıldığını belirtti. Köse, döner sermaye işletmesinde 30 öğrenci ve 5 öğretmenle birlikte MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ders Aletleri Yapım Merkezi Müdürlüğüne 5 bin takım öğrenci sırası, 330 adet öğretmen kürsüsü ve sandalyesi, 300 adet öğrenci dolabı ve 100 adet öğretmen dolabı imalatı yapıldığını kaydetti. Köse, döner sermayede görev alan öğrencilere işçilik tutarının yüzde 30 oranında ücret ödendiğini de kaydetti.

Atölyelerde hem eğitim alan hem de üretime ve ülke ekonomisine katkı sağlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ise "Meslek Liselerimiz Üretime, İstihdama ve mesleki becerilerle donanmış bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına, aydınlık geleceğine katkı sağlıyor." dedi.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden ve mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Aslan, "Sizler gelecekte burada eğindiğiniz bilgi, beceri ve mesleki kazanımlarla ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında önemli bir rol üstleneceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü