USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meva Kafe'de Neler Dönüyor?

Sivas’ta son günlerde MEVA Kafe içerisinde bulunan kayak simülasyon merkezinin spor vadisine taşınarak boşalan alanın MEVA Kafe için değerlendirilmesi gündemi meşgul ediyordu. Gelişmelerin ardından kayak simülatörünün taşınması işlemi başlarken cevaplanması gereken sorular hala yanıt bulmuş değil. Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun iddialara yanıt vermekten itinayla kaçınırken sessizliğini korumaya devam ediyor.

Meva Kafe'de Neler Dönüyor?
31-07-2023 19:00
SİVAS
Google News

HABER MERKEZİ

Bir süredir Sivas gündemini meşgul eden MEVA Kafe’de sular durulmuyor. Sivas bürokrasisini adeta alt üst eden MEVA Kafe ile ilgili yaşanan gelişmeler tazeliğini korurken kamuoyunun yanıtlanmasını beklediği sorular hala cevaplanmış değil. MEVA Kafe içerisinde bulunan kayak simülasyon merkezinin spor vadisine taşınması için Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun tarafından günlerdir yürütülen algı operasyonları sonunda neticelendi. Kayak simülatörünün spor vadisine taşınması işlemi başladı.

Kayak simülatörünün spor vadisine taşınmasıyla ilgili pek çok gerekçe öne sürüldü. Bunlardan birisi kayak simülatörünün yerinin spor vadisi olması gerektiği yönündeydi.  Ancak bu gerekçe Sivas kamuoyunda yeni soruları da gündeme getirdi. Öne sürülen bu gerekçeye karşıt olarak Sivas kamuoyu kayak simülatörünün ilk olarak neden spor vadisine değil de MEVA Kafe içerisine yapıldığını sormaya başladı. Kayak simülatörünü MEVA Kafe içerisine konumlandıran dönemin idarecileri Sivas kamuoyunda iş bilmezlikle itham edilirken kurulma aşamasında bu duruma ses çıkarmayanların son dönemlerde neden seslerinin yükseldiği de merak konusu oldu. Kayak simülatörünün taşınması için öne sürülen bir diğer gerekçe ise kayak simülatöründe zamanla oluşan deformasyon nedeniyle ihtiyaç duyulan tamirat işlemlerinin maliyetinin bir hayli yüksek olmasıydı. Ancak kayak simülatöründe yapılacak tamirat işlemlerinin spor vadisine taşınmasıyla nasıl bir ilişki kurulduğu da bir türlü Sivas kamuoyu tarafından anlamlandırılamadı. Öte yandan tamirat işlemlerinin yüksek maliyetinden şikayet edilerek böyle bir girişimde bulunulması da taşıma işlemlerinde ki yüksek maliyet nedeniyle ayrı bir tartışma konusu oldu.

Ayrıca MEVA Kafe yapılırken Gençlik ve Spor Bakanlığından kayak simülatörü için hibe alındığı da biliniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kayak simülatörü gösterilerek alınan hibeyle yapılan MEVA Kafe’den kayak simülatörünün taşınması da ayrı bir tartışma konusu oldu. Alınan hibenin karşılığı olan tesis taşınırken MEVA Kafe’nin faaliyete devam etmesinin de hukukçular tarafından irdelenmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun tarafından kayak simülatörünün taşınması için ciddi bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılırken MEVA Kafe ile ilgili bir takım iddialarda gündeme geldi. Daha önce Sivas’ın tarihi konaklarını çeşitli işletmelere tahsis etmesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Mustafa Altun için bu kez de MEVA Kafe ile ilgili çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı.  Bunca iddia gündeme gelmişken Burciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun’un sessizliğini koruması ise akıllarda soru işareti bıraktı. Ortaya atılan iddialara ve yapılan haberlere karşı kayıtsız kalan Mustafa Altun’un iddiaları yanıtlamaktan imtina ile kaçtığı ifade edildi. Güç zehirlenmesi yaşadığı ifade edilen Mustafa Altun’un Buruciye A.Ş.’de lüks harcamalardan kaçınmadığı ve özellikle kendisine yaptırdığı lüks ve şatafatlı makam odasında sefa sürdüğü iddia ediliyor. Ayrıca Mustafa Altun’un kendisine destek olması için kendine destekçi aradığı da iddiası da kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Yaşanan bu son gelişmeler, MEVA Kafe üzerinden oluşturulan bu algının ardından MEVA Kafe’nin birileri için bir gelir kapısı olarak hazırlandığı iddialarını gündeme getirirken Sivas kamuoyu Mustafa Altun’un sessizliğini bozarak ortaya atılan iddialara yanıt vermesini bekliyor. Öte yandan Mustafa Altun’un isminin pek çok olumsuz konuya karışması nedeniyle görevden alınacağı iddiası da tazeliğini koruyor.

SivasEkspres- Sivas Ekspres Gazetesi - Sivas Haberleri - Haberler - Sivas

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü