USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEZUN OLAN TORKU’DA İŞE BAŞLIYOR

MEZUN OLAN TORKU’DA İŞE BAŞLIYOR

MEZUN OLAN TORKU’DA İŞE BAŞLIYOR
04-08-2021 07:00
Google News

Arife DEFNE ARSLAN

YKS’de belli başarı sıralamasını tutturmaları koşuluyla iş garantili olarak üniversite öğrencisi adaylarına eğitim imkânı sunacağını 2016 yılında ilan eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, lisans eğitimini tamamlayarak diploma alan tüm öğrencilerine iş arama derdine düşmeksizin henüz mezuniyet törenleri gerçekleşmeden Anadolu Birlik Holding İştiraklerinde alternatifli iş imkânları sundu. Mezun pozisyonundaki öğrencilerin kariyer planlaması ve iştiraklerde çalışacakları iş ve pozisyonlar için üniversite yönetimi ile AB Holding İnsan kaynakları yöneticileri aylarca süren titiz bir çalışma yürütürken mezun pozisyonundaki her öğrencinin bölümleri ve ilgi alanları da değerlendirildi ve Holding bünyesindeki iştiraklerdeki icrai ve idari pozisyonlar belirlendi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) Taner Taşpınar, Anadolu Birlik Holding’in İcra Kurulu Üyeleri ve İnsan Kaynakları Direktörlüğü yetkililerinin yanı sıra Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile mezun pozisyonundaki tüm öğrenciler pandemi sebebiyle zoom üzerinden süre sınırı olmayan bir toplantı yaptılar.

ABH Yöneticileri bir yandan gençleri ABH iştiraklerinde hazırlanan pozisyonlar ile ilgili bilgilendirirken her bir öğrencinin kariyer planı açısından alternatifli iş seçenekleri konusunda da yönelttikleri soruları cevaplandırdılar. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden mezun pozisyonunda olan öğrencilerin çalışmak istedikleri alan ve iştirakler ile ilgili tercihlerini de yaptıkları toplantının açılışında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ve AB Holding CEO’su Taner Taşpınar kısa birer açılış konuşması yaparken toplantı interaktif bir ortamda ve samimi bir sohbet havasında gerçekleşti. AB Holding İnsan Kaynakları Yöneticilerinin teknik detaylar ve çalışma koşullarıyla ilgili gençlere bilgi verdiği toplantıda yeni mezunların merak ettiği hususlar konusunda iştiraklerin idarecileri de gençleri aydınlattı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden mezun olarak Anadolu Birlik Holding’in iştiraklerinde işe başlayacak öğrenciler, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği; Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi’nin Ekonomi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden mezun oldu. Anadolu Birlik Holding, gelecek vizyonunun en önemli ögesi olarak gördüğü öğrencileri, her birinin rahatça çalışacağı, üretim, ihracat, planlama, finans, muhasebe, bilgi teknolojileri, ziraat, ARGE, otomasyon gibi birimlerde işe yerleştirecek.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş tüm akademik ve idari karo olarak ilk kayıt öğrencilerini hem mezun etmenin gururunu hem de diplomasını eline alan bütün öğrencilerine iş imkanı sunmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek başladığı konuşmasında “2016-2017 Akademik yılında Konya Gıda ve Tarım Üniversitemize, okulumuzun ilk öğrencileri olarak kayıt yaptıran bu gençlerimizin bugün hem mezun olmaları hem de mezun olur olmaz iş bulmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu evlatlarımız eğitim-öğretimleri boyunca stajlarını Konya Şeker’in tesislerinde ve işletmelerinde yaptılar. Teorik eğitimlerini pratikle pekiştirdiler. İş garantili Üniversitemize başlamışlardı, şimdi önce mezun oldular, sonra da Torku ailesinin onlar için planlayıp hazırladığı işlerinin başına geçiyorlar. Kendilerini ve ailelerini tebrik ediyor, iş hayatında da okul hayatlarındaki gibi başarılı olmalarını diliyoruz. Yıllarca akademik çalışmaların, üniversite dünyasının içinde yer alan biri olarak, özellikle böyle bir modeli ortaya koyduğu için Üniversitemizin de Kurucu Başkanı olan Başkanımız Sayın Recep Konuk’a şükranlarımı iletiyorum. Gençlerimizin en büyük sorunu ne yazık ki okulda okurken staj yapma olanağı ve mezun olduktan sonra da iş bulabilme olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ama bizim üniversitemizde bu iki sorun da çözülmüştür. Türkiye’de bu tip bir model yoktur ve ilktir. Yapılan fedakârlığın önemli olduğu muhakkaktır, tekrar başta Başkanımız Sayın Recep Konuk olmak üzere bütün Torku ailesine şükranlarımı iletiyor, gençlerimize de muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Bu arada, tercihlerini Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinden yana kullanan öğrencilerin tamamı, eğitim-öğretim dönemlerinde hiçbir şekilde staj sıkıntısı çekmeden Anadolu Birlik Holdinge ait iştiraklerde stajlarını yapabilirken, barınma ve yurt gibi sorunlarla da karşılaşmıyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
05.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü