USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Milli Eğitimde Rehavet Mi Var?

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları dolaşıp Maarif Modeli’nin uygulanması noktasında uyarılarda bulunurken, asıl eğitim işleyişi anlamında ise gerilemelerin olduğu eğitimcilerce dile getiriliyor.

Milli Eğitimde Rehavet Mi Var?
25-10-2024 11:29
SİVAS
Google News

SULTAN ÖZKARAMAN

Geçtiğimiz dönem İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Ergüven Aslan’ın uygulamaya soktuğu aylık rapor düzenleme mantığının uygulanmaması ise tepki çekiyor.

Milli Eğitim önceki müdürü Ergüven Aslan zamanında, her ay okullar yaptıkları somut çalışmaları rapor haline getiriyor ve bu çalışmaların olup olmadığı ise okullara gönderilen ekipler tarafından kontrol ediliyordu.

Bu titiz takip nedeniyle ise, okulların çalışma yapma zorunluluğu doğuyor böylece eğitim öğretimde bir ivmenin yakalandığı belirtiliyor.

Milli Eğitim Müdürü Necati Yener’in ise eğitimin geneline nüfuz eden çalışmaları hayata geçiremediği vurgulanıyor. Her gün birkaç okulu ziyaret eden Yener’in yeni bir mantık ve ivedi eğitim hareketliliği ortaya koyamamakla birlikte tekrara düşerek, belli konularda odaklanması ise tepki çekiyor.

Aylık somut çalışmaları raporlama mantığının göz ardı edilmesi ise pek çok okul idarecisin rehavete soktuğunu belirten milli eğitim kaynakları, şehrin eğitim öğretim ilerleyişinde ise bir sıradanlığın hüküm sürdüğü görüşlerini dile getiriyorlar.


Editor : Sultan ÖZKARAMAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
25.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü