USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

MUHTARIN FERYADI

MUHTARIN FERYADI

MUHTARIN FERYADI
30-01-2017 08:28
Google News

GÖKHAN KARA

                Üç dönemden beri Şehir merkezindeki Fatih Mahallesi´nin muhtarlığını yapan Mehmet Kimsesiz, bildirim yükümlülüğünü rahatsızlığından dolayı 3 gün içinde yerine getiremediği gerekçesiyle SGK tarafından yazılan 8 bin 236 lira para cezasına feryat etti. Eşinin de kendisi gibi hasta olduğunu söyleyen Muhtar Kimsesiz, para cezasıyla zor durumda kaldığını belirterek, konuyu mektupla Cumhurbaşkanı Erdoğan´a aktarıp, cezanın iptal edilmesini istedi.

Cezayı hak etmediğini, ancak SGK´nın itirazlarını dikkate almadığını da söyleyen Fatih Muhtarı Kimsesiz, konuyu yargıya taşıdığını  belirtti.

                ?CEVAP VEREMEDİM?

Yaklaşık 3 dönemdir Fatih Mahallesi muhtarlığını yaptığını ve bu süreç içerisinde çileler içerisinde hayat sürdürdüğünü vurgulayan Kimsesiz, ?Bu yıl içinde hem oğlum, hem eşim, hem de ben ameliyat olduk.  Bu sıkıntılarımıza rağmen, FETÖ denilen dinsiz terör örgütü yüzünden polislerle beraber ev aramalarına katıldım. Bu esnada rahatsızlanarak fıtık ameliyatı geçirdim ve hastaneye yatırıldım. Bu süreçte,  SGK tarafından mahallede oturan bir kişin bilgi ve belgeleri istenildi. Bunu Nüfus Müdürlüğünden almaları gerekirken benden istediler ve bende katıldığım aramalar ve yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle cevap veremedim. Hastaneden döndüğüm zaman SGK tarafından gelen zarfı açtığımda 8 bin 236 lira ceza yediğimi görünce şok geçirdim? dedi.

                                ?ZOR DURUMDAYIM?

Muhtar Kimsesiz, ?SGK´dan beni aradıklarında ben telefonda bizzat bu bilgilerin bende olmadığını belirttim. Kimsenin TC Kimlik numarası bende olmaz. Nüfus Müdürlüğü´nde olur diye söyledim. Buna rağmen bana ceza yazdılar. Bende,  hastaneden eşimin, oğlumun ve kendimin sağlık raporlarımı alıp Vali Davut Gül ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a gittim. Konuyu anlattım. Bakan Yılmaz Vali Davut Gül´e halletmesini söyledi. Vali Gül sağolsun çok ilgilendi ama bir gelişme sağlanamadı. Daha sonra avukatıma gittim. Mahkemeye başvurdum. Şimdi  Cumhurbaşkanıma da mektup yazdım. Gerekirse bizzat kapısına gideceğim. Benim tek kusurum gelen evrağa cevap yazamamam oldu,  bunun bedeli de bu kadar ceza olamaz. 10 kişiye bakıyorum. Borç içerisindeyim. Geçinemiyorum. Ben bu borcu nasıl ödeyeceğim, bilmiyorum.?diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü