USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Müslüman Rüzgarla Değişmez

Sivas’ta Altınyayla İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında  "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi. Şahsiyetli Müslümanın sabit kademli olduğunu, yolunun ise sırat-ı müstakim olduğunu belirten Müftü Altunkaya, “Şahsiyetli Müslüman sabit kademdir yönü, yörüngesi herhangi bir rüzgârla değişmez.” dedi.

Müslüman Rüzgarla Değişmez
19-09-2024 10:11
SİVAS
Google News

HAKAN KALELİ

Programa Kaymakam Batuhan Kalkan, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Aytunkaya, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Belediye Başkanı Sezai Subaşı, Deliilyas Belediye Başkanı Hayati Akbulut, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Altınyayla Halk Eğitim Merkezi Sefer Akbulut Konferans Salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferans öncesi selamla konuşması yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Mevlid-i Nebi Haftasının toplum nezdinde ki öneminden bahsederek sözlerine şöyle devam etti; "Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını birlikte kutlama kararı aldı. Bu yılki temamız ise  ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’, bu tema çerçevesinde toplulumuzda farkındalık oluşturma anlamında konferans ve söyleşiler düzenliyoruz. Bu vesilesiyle Efendimizin sünneti seniyyeleri çerçevesinde şahsiyetli Müslümanın özelliklerini  tekrar hatırlamamız gerekiyor.” dedi.

Şahsiyetli Müslümanın sabit kademli olduğunu, yolunun ise sırat-ı müstakim olduğunu belirten Müftü Altunkaya, “Şahsiyetli Müslüman sabit kademdir; yönü, yörüngesi herhangi bir rüzgârla değişmez. Onun yolu sırat-ı müstakimdir, bu yoldan şaşmaz. İmtihanlar, sıkıntılar yaşasa da sabır ve metanetle direnir; yıkılmaz, isyan etmez. Şahsiyetini dimdik ayakta tutan imanından güç alır, ibadetleriyle Rabbiyle bağını devam ettirir, ahlakıyla kendini kötülüklerden korur.” diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Demir'de Hz. Peygamberin çocukluk, gençlik ve peygamberlik dönemlerinden örnekler vererek , "Hz. Muhammed (s.a.v) daha küçük yaşlarda davranışlarıyla, konuşmalarıyla, oturması, kalkmasıyla örnek bir şahsiyetti. Anne-Baba'dan yetim kalan Hz.Muhammed emanet kaldığı amcasını hiç üzmemişti. Gençliğinde kimseye yalan söylememiş, kimsenin kalbini kırmamış, nezaket timsali bir kişiliği vardı. Yüzünden tebessüm eksik olmazdı. Evlilik hayatında eşlerine ev işlerinde yardımcı olmuş bazı durumlarda onlarla istişare yaparak işlerini yapmıştır. O'nun bu mükemmel üstün şahsiyetini kendi hayatımıza örnek alıp uyguladığımız da yaşantımızda açılmayacak kapılar olmayacaktır." dedi.

Konuşmasının sonunda Mekkeli müşriklerin Hz.Peygamberi tanıdıkları halde O'na eziyet ettikleri durumlardan da bahseden Prof.Dr. Halis Demir, Hz. Peygamberin zor durumlar karşısında nasıl bir şahsiyet ortaya koyduğunu örneklerle anlattı.

İlçe Müftüsü Recep Otkan’da davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Mevlid-i Nebi Haftasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

sivas son dakika    sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü