USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

"MUTFAKTA YANGIN VAR"

"MUTFAKTA YANGIN VAR"

16-02-2019 07:58
Google News

Erhan CEYLAN/

Genel Başkanlığını hemşerimiz Temel Karamollaoğlu´nun yaptığı Saadet Partisi´nin Sivas Belediye Başkan adayı Melih Seçilmiş, geçtiğimiz gün katıldığı bir TV programında ekonomide yaşanan durgunluğu eleştirdi.

Seçilmiş, ?Vatandaşın mutfağında yangın var. Asgari ücrette yapılan artış doğrudur lakin enflasyon artışı da ortadadır. Refahın tekrar sağlanabilmesinin en önemli yolu Sivas´ta sanayinin tekrar düzenlenmesidir? dedi.

Belediye Başkanlarından merhum Osman Seçilmiş´in oğlu Melih Seçilmiş, hem babası hem de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun başkanlıkları döneminde Sivas´ta yaptıkları projelerden de bahsetti.

Her iki başkanın arkalarında iktidar desteği olmamasına rağmen kültür merkezleri, organize sanayi bölgeleri, Özbelsan, hazır beton hamlesi, asfalt reformu, kültürel hizmetler, altyapı çalışmaları ve 18. Madde uygulamalarının yapıldığını vurgulayan Seçilmiş, ?Bunlar iktidar desteği olmadan yapılanlardır. Geçmişe bakıldığında gerçekten Sivas´a güzel şeylerin olduğu ortadadır. Bu yatırımlar sadece parayla pulla olmuyor. Sadece iman ve azimle oluyor. İnanmak başarmanın yarısıdır derler ya. Sivaslılar hem Seçilmiş hem de Karamollaoğlu´na inanmışlar, güvenmişlerdir. O günden bu güne Sivas yerleşik düzen anlamında çok daha yaşanılabilir bir şehir olmuştur? diye konuştu.

?YAPACAK ÇOK İŞ VAR?

31 Mart´ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimi kapsamında yürütülen çalışmalarda sahadan ayrılmadığını da kaydeden Seçilmiş, Sivas için yapılacak çok daha iş olduğu söyledi.

Seçilmiş, halkın beklentisi, Sivas´ın sorunlarını ise çok iyi bildiklerini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Bugün Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Sivas´ta benimle birlikte şuana kadar 5 belediye başkan adayı belirlendi. Hepsi de çok liyakatli insanlar. Bu bir hizmet yarışıdır. 31 Mart´ta gerçekleşecek olan seçimlerde halkın takdirine sonuna kadar saygılı olacağız. Halkımıza, bizim Sivas´a daha ne kazandırabiliriz? Neler yapabiliriz? Yapılan hizmetlerin üzerine neler koyabiliriz? Bunları tek tek projelerimizle anlatacağız.  Sivas´a hizmet herkese nasip olmuyor. Adaylarımızın içerisinde yaşı en küçük olan benim. Mutlaka Türkiye siyasetinin ve yerel yönetimlerin genç insanlara ihtiyacı var. Bizler de bilgi, birikim ve donanımlarımızla Sivas´a gayet güzel hizmetler yapabileceğimizi düşünüyoruz.

SİVAS´IN EKSİKLİKLERİ VARDIR

Sivas´ta 2004 yılından bu yana 15 yıl geçti ve 2 belediye başkanımız hizmet verdi. Burada hiçbir hizmet yapılmamış diyemeyiz. Allah hepsinden de razı olsun. Güzel hizmetler yapılmıştır. Ama çok fazla iş var ve çok fazla da eksikliklerimiz vardır. Bu konuda neler yapabiliriz. Hızlı bir şekilde geçmişe dayanan program ve projelerimizi aldık. Önceliğimiz halkımızın gereksinimleri ve onların seslerine kulak verme şeklinde olacaktır. Biz bu seçimi diğerlerinden çok daha  farklı görüyoruz. Halkımız adayların liyakatini, güvene bilirliğini, projelerini, ispat edebilecekleri bir seçim ortamı istiyor.

HALK KENDİSİNE DOKUNULMASINI İSTİYOR

Bizim de temel amacımız bu. Bizim sloganımız, ?Cepsiz ceket´tir. Cepsiz ceket bir moda tabiri değildir. Bu ceketin kumaşı çok sanatkâr insanlar tarafından iç ve dış cebi olmadan yapılmıştır. Ama yüklenen mana çok önemlidir. Herhangi bir ithamımız yok sadece cepsiz cekete belediye başkanını töhmet altında bırakabilecek hiçbir şey girmeyecek. Cepsiz ceketin cebi olmadığı için sıkıntı oluşturabilecek herhangi bir ek gelir girmeyecek. İhtiyaç duyulabilecek her şey halkın ve devletin bütçesi ve kaynakları doğrultusunda çalışma ile gerçekleştirilecek. Cepsiz ceket bir liyakattir, halka karşı bir sadakattir. Bir güven eseri ve buna karşı bir taahhüttür. Milli Görüşün gömleğinin üzerine giyilebilecek ikinci bir kıyafettir. Saadet Partisi dürüst belediyecilik ve dürüst başkan görüşüyle seçimlere giriyor. Biz ise yerel bazda insana dokunmak ve sosyal belediyecilik istiyoruz. İnsanların dinlenmesine ihtiyaç var. Düşüncelerini özgürce, fikrini açıkça ifade edebileceği bir yönetime ihtiyacı var. Kapalı kapılar ardından ben yaptım oldu uygulanmak zorundasınız gibi kamu anlayışından uzak durmaya ihtiyacı var. Yerel yönetimler insanlarla buluşmuştur ama gece tren garında bankların üzerinde konaklamak zorunda kalan insanların da duyulması gerekiyor. Bu gün Sivas´taki Oto Gar´da birkaç gün kalmak zorunda, ücretsiz nakil bekleyen insanların da seslerinin duyulması bekleniyor. Aç ve ihtiyaç sahibi insanları düşünen yerel yöneticilerin biraz daha artması bekleniyor.

VATANDAŞ SIKINTI İÇİNDE

Ülkemizde inkâr edemediğimiz bir ekonomik sıkıntısı var. Umarım yanılıyoruzdur ama bu süreç çok daha fazla uzayacak gibi görünüyor. Asgari ücrete zam yapıldı ama enflasyon da ortadadır. Halkın mutfağında yangın olduğu görülüyor. Biz özellikle sanayiyi ele alacağız. Sanayinin tekrar düzenlenmesi noktasında halkımıza sesleniyoruz. Tekrar refah sağlanması gerekiyor ve bunun yolu sanayidir.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü