USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maaş 35-40 Bin TL, Çalışacak Usta Bulamıyor  

Sivas’ta yorgancılık yapan Sinan Toprak aylık ortalama 35-40 Bin TL maaşla usta bulamadığını belirtirken, meslekte çırak yetişmediğini söyledi.

Maaş 35-40 Bin TL,  Çalışacak Usta Bulamıyor   
23-10-2023 10:01
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ

Yorgancılık mesleği gelişen teknolojiye direniyor. Sivas’ta hava sıcaklarının düşmesiyle yorgana talepte arttı.  Ancak kentte yorgancılık mesleğini yapan usta sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık teknolojiye direnirken, meslekte çırakta yetişmiyor. Örtülüpınar Mahallesinde baba mesleğini sürdüren Sinan Toprak, şu günlerde taleplere yetişemiyor. Yurt dışından da talep gördüğünü söyleyen yorgancı Toprak, siparişlere yetişemediğini ve usta bulamadığını ifade etti. Usta bulamadıklarını söyleyen Toprak, bir ustanın nereden baksan bir ayda 35-40 Bin TL maaş alacağını aktardı.

35 – 40 Bin TL Maaş Alır

Toprak bir ustanın aylık ortalam 35-40 Bin TL maaş alacağını söyleyerek, ’’ İlkokula gittiğimiz zaman boş zamanlarda gelip babam öğreniyorduk. Sanat insanı aç bırakmaz derdi babam gerçekten üniversite mezunuyum şuan baba mesleğini sürdürüyorum. Çoğu arkadaşım üniversite mezunu iş bulamıyor. İşlerimiz şuan için çok yoğun 12’inci aya kadar sipariş alamıyoruz. Bizim işlerimiz yaz başladığı zaman yazın sonuna kadar kışın da hazırlık yaparız. Şuan mesleği sürdüren fazla esnaf arkadaşlarımız kalmadı 6-7 kişi devam ettiriyor. Şuan meslekte çırak bulamıyoruz insanlar çocuklarını getirmiyor bir meslek sahibi olmasını istemiyorlar. Millet hazır para kazanmanın derdinde. Bizim meslekte elemanımız olduğu zaman yarı yarıya çalışırız. Normal yorganı 300 TL ye dikiyorsak yarısı onundur yarısı da dükkân sahibinindir. Ama buna rağmen yine de eleman bulamıyoruz. Normal usta nerden baksan 35 – 40 bin TL maaş alır.  Yani günlüğü 2-2 buçuk milyara denk gelir’’ dedi.

sivas son dakika      sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü