USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu Evlerin Tamamı Yıkılacak! 

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda deniz kenarlarında, tarlada ve bahçeden görülen evler tek tek yıkılıyor. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

Bu Evlerin Tamamı Yıkılacak! 
30-05-2024 16:25
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Pandemi ve sosyal mesafe önlemleriyle ilgili olarak bazı şehirlerde Valilik kararlarıyla yapılan yıkımlar gündeme geldi. Birçok kişi ev tercihini yeniden gözden geçirme sürecine girdi.

2/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 2

Tiny House olarak bilinen tekerlekli veya sabit küçük müstakil ev yapılarıyla ilgili yeni kararlar gündemde. Uzmanlar, bu yapılarla ilgili beş dönüm detayını paylaştı. Şehir hayatının gürültüsünden uzak, doğayla iç içe, maliyeti düşük ve taşınabilir küçük evler, insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Doğada müstakil bir yaşamı tercih edenler, bu tür yapılara yönelmeye başladı.

3/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 3

İstanbul'un en güzel bölgelerinde bile Tiny House'ları görmek mümkündür. Ancak Valilik kararlarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. Evlerin yıkımı konuşulmaya başlandı.

4/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 4

Birçok arazi sahibi, tarla veya bahçelerine Tiny House tarzı evler yaptırdı. Ancak bazı bölgelerde yıkım kararı alındı. Konuya ilişkin yasal haklar ve küçük evlerin yıkımıyla ilgili ayrıntılar Avukat Mustafa Zafer tarafından açıklandı.

5/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 5

Zafer, "Bir mülkün yıkılabilmesi için mal sahibine usulüne uygun bildirimde bulunulması gerektiğini" belirtti. Zafer, belediyenin tekerlek üzerinde duran Tiny House'ları yıkamayacaklarını belirtti ve bu evlerin çekici yardımıyla alınıp götürülebileceğini ancak yıkılmasının doğru olmadığını söyledi.

6/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 6

Tiny House'larla ilgili detaylı bir yasal düzenleme gerektiğini vurgulayan Zafer, tekerleksiz sabit Tiny House'ların da önceden bildirim yapılmadan yıkılmasının doğru olmadığını dile getirdi ve mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirterek, açılacak bir tazminat davasıyla zararların giderilmesini talep edilebileceğini sözlerine ekledi.

7/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 7

YIKIM KARARI NEYE GÖRE VERİLİYOR?

Zafer, yıkım kararlarının verilme sebeplerinden birinin, imar kanununa aykırı yapılaşma ve yer işgali olduğunu belirtti. Bu tür yapıların sadece mahkeme kararıyla yıkılabileceğini açıkladı.

8/8
Bu evlerin tamamı yıkılacak! Talimat geldi düğmeye basıldı 8

5 DÖNÜM DETAYINA DİKKAT!

Tiny House yaptırmak isteyenlerin her tarla veya araziye bu evleri inşa edebileceğini düşünmesi yanlıştır. Çünkü bu tür evler için en az 5 dönümlük bir arazi gerekiyor ve 1 dönümlük arazi üzerine ev inşa etmek mümkün değildir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü