USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türkiye'yi yeni salgın alarma geçirdi! 

Uzmanlar Türkiye’yi etkisi altına alan yeni salgın için vatandaşları uyarıyor. Son 1 ayda ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş nedeniyle acil servislere yapılan başvuran vaka sayısı korkuttu.

Türkiye'yi yeni salgın alarma geçirdi! 
13-08-2024 13:30
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Acil servisler, son günlerde ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetleriyle yapılan başvurular nedeniyle yoğun bir dönem geçiriyor. Bu tür vakalarda önemli ölçüde artış gözlenirken, uzun süredir hastalık belirtileri gösteren ve endişelenen bireyler hastanelere akın ediyor.

acil-servis-1-1lbu-cover-wr5p.webp

GÜNLÜK VAKA SAYISI 30'U GEÇİYOR

Yeni salgın uzmanları alarma geçirdi. Son 1 ayda mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye giden vaka sayısı günlük 30’ a çıkmış durumda. Kanlı ishal, yüksek ateş gibi semptomlar gösteren hastalar için tetkik yapılıyor.

acil-servis-1-egqs.webp

SALGININ BELİRTİLERİ KORKUTUYOR

Bulantı, kusma, yüksek ateş, kas ve kemik ağrıları, uzun süreli ishal durumlarında ise sıvı kaybına bağlı yorgunluk ve halsizlik görülüyor.

Uzmanlar vakaların büyük çoğunluğunun enfeksiyonlardan kaynaklandığını belirtirken, bazı vakaların da bakteriyel veya parazitsel enfeksiyonlara bağlı olduğunu söylüyorlar.

Uzmanlar özellikle sistemik hastalığı olan, ileri yaşta bulunan, kemoterapi alan, diyabetik veya böbrek yetmezliği olan bireylerin sıvı kaybı nedeniyle akut böbrek yetmezliği riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyleyerek uyarıda bulunuyor. Belirtileri uzun süre devam eden vakaların ise mutlaka tetik yapması öneriliyor.

acil-servis-tqb1-cover-va0w.webp

GÜVENİLMEYEN SU KAYNAKLARINDAN UZAK DURUN

Türkiye’yi vaka sayısıyla korkutan bu salgının nedenleri arasında dışarıda tüketilen çiğ sebzeler ve güvenilmeyen su kaynakları geliyor. Uzmanlar altını çizerek bunlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Ayrıca uzmanlar bu dönemde sindirimi kolay besinlerin tüketilmesi gerektiği vurguluyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü