USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bilim ve Teknoloji

Instagram'a kısıtlama getirildi

Instagram, uzun süredir tartışılan yaş sınırlamaları konusunda önemli bir adım attı. 18 yaş altı kullanıcılar için yeni düzenlemeler getirdi. İşte tüm detaylar...

Instagram'a kısıtlama getirildi
18-09-2024 10:44
SİVAS
Google News
Haber Merkezi

Sosyal medyada yaş sınırlamaları uzun süredir tartışma konusu olurken, dikkat çeken ilk adım Instagram'dan geldi. Instagram, reşit olmayan kullanıcılar için uygulamayı ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da kullanıma sundu. Türkiye'de ise bu uygulama Ocak 2025'te devreye girecek.

istock-1152544461.jpg

16 YAŞ ALTI KULLANICILAR EBEVEYN HESAPLARINA BAĞLANACAK

Meta’nın web sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Birliği'nde bu özellik 2024'ün sonlarına doğru, diğer ülkelerde ise yeni yıl itibarıyla aktif olacak. 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesabı" formatına geçerken, 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını ebeveyn hesaplarına bağlamaları gerekecek.

instagram-reels-titelbild.jpg

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kurallar getirdi:

  • Genç Hesap Dönüşümü: Instagram, 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürecek.
  • Ebeveyn Bağlantısı: 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.
  • Hesap Gizliliği: "Genç hesap" kullanıcılarının hesapları otomatik olarak gizli olacak. Yalnızca kullanıcıların onayladığı takipçilerle etkileşime geçilebilecek ve sadece takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecekler.
  • İçerik Filtreleme: Keşfet ve Reels içerikleri, şiddet, kozmetik reklamlar ve hassas içeriklerden arındırılacak.
  • Zaman Yönetimi: 18 yaş altı kullanıcılar günlük 60 dakikayı geçtiklerinde uygulamadan çıkmaları için bildirimler alacak. Akşam 10 ile sabah 7 arasında uygulama "uyku moduna" geçecek; bu süre zarfında bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek.
  • Ebeveyn Denetimi: Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleyebilir, ayarlarını yönetebilir veya çocuklarının yönetmesine izin verebilir. Ayrıca çocuklarının hangi başlıklarla ilgili içerikler seçtiğini görebilirler.
  • Mesajlaşma İzleme: Ebeveynler, çocuklarının son bir haftada hangi kullanıcılarla mesajlaştığını görebilir, ancak mesajların içeriğine erişemezler.
  • Kullanım Süresi ve Engellemeler: Ebeveynler, çocuklarının Instagram'da geçirdiği süreyi belirleyebilir ve belirli saatlerde uygulamayı kullanmalarını engelleyebilir.
  • Yaş Değişikliği Kontrolü: Yaşını yükselterek platforma kaydolan kullanıcılar tespit edilerek hesapları kısıtlı hesaba dönüştürülecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü