USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NEMALARI KESİLDİ İFTİRA ATIYORLAR

NEMALARI KESİLDİ İFTİRA ATIYORLAR

NEMALARI KESİLDİ İFTİRA ATIYORLAR
19-02-2018 07:58
Google News

 

En son bir ulusal gazetede yakınlarını işe aldığı, bazı işçileri de çıkardığı yönünde yapılan haberlere dün basın toplantısıyla cevap veren Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Bunların 8-9 tanesi 6-7 yıl önce giren kişiler, bizimle ne ilgilisi olabilir. Bu zamana kadar Üniversiteyi ve Vakfı çiftlik gibi kullananlar vardı. Nemaları kesildi, iftira ediyorlar. O haberleri kimin ne amaçla yaptırdığını biliyoruz, hukuki yollara başvurduk. O gazete daha öncede yalan haber yaptı, tekzip ettik. MHP Ordu eski milletvekili de özür diledi. Burası bize emanet, emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Kimse Üniversiteyi yönetmeye kalkmasın, haddini bilsin? dedi.

Gökhan KARA /

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçen hafta bazı gazetelerde Üniversite ile kendisi ve bazı üst yöneticiler hakkında çıkar haberlere sert tepki göstererek, ?Nemaları kesildi, iftira ediyorlar, kimin yaptığını biliyoruz, o gazete daha öncede yalan yazmıştı, tekzip etmiştik, şimdi de mahkemeye verdik?dedi.

Mihmandar otelde dün basın toplantısı düzenleyen Rektör Yıldız, MHP Ordu eski milletvekilinin yanlış yönlendirildiğini ve telefon ederek özür dilediğini belirtti. Bazılarını işe aldığı, bazı işçileri de çıkardığı yönünde yapılan haberleri üzülerek  gördüklerini vurgulayan Rektör Yıldız, ?Bunların 8-9 tanesi 6-7 yıl önce giren kişiler, bizimle ne ilgilisi olabilir. Bu zamana kadar Üniversiteyi ve Vakfı çiftlik gibi kullananlar vardı. Nemaları kesildi, iftira ediyorlar. O haberleri kimin ne amaçla yaptırdığını biliyoruz, Hukuka başvurduk. O gazete daha öncede yalan haber yaptı, tekzip ettik. MHP Ordu eski milletvekili de özür diledi. Burası bize emanet, emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Kimse Üniversiteyi yönetmeye kalkmasın, haddini bilsin? dedi.

?BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR?

Yıldız, her değişikliğin bir takım insanları rahatsız ettiğini vurgulayarak ?Her yapılan değişiklik, çalışanlarınızı, şehirden birilerini, rakiplerinizi rahatsız eder.  Mesela biz HGS yaptık, bundan şehirdeki vatandaşlar rahatsız oldu. Hoca ne yapmaya çalışıyorsun, üniversitede ne saklıyorsun dediler. Burası bir eğitim kurumu buraya her elini kolunu sallayan girmemelidir. Burası 60 bin kişinin yaşadığı yer, burada bir güvenlik tedbiri almamız gerekiyor. YÖK´ten, Emniyet´ten bize yazılar geliyor. Biz her yıl Valilik´te Üniversite güvenliği için toplanıyoruz. Emniyet´in bize şu kısımlara dikkat edin diye uyarısı var. Bizde buralarda önlem alarak güvenlik noktaları oluşturduk. Bu tedbirlerden birileri rahatsız oldu? ifadelerine yer verdi.

?HER ŞEY KONTROL ALTINDA?

Rektör Yıldız, ?Üniversite´den nemalanan bazı insanlar var. Bunların nemaları kesildi. Her şey kontrol altına alındı. Her şeyi şeffaf yapıyoruz. Örneğin; Vakıfta bir çalışma başlattık, vâkıfın borcu var. Vakfın borcundan dolayı halka açık yerleri şehirden bazı anlaştığımız esnaflara veriyoruz. Hastanenin kantini için bize 3-4 yerden teklif geldi. 5 kişilik Vakıf Yönetim Kurulu toplandı, bu 5 kişinin imzası ile verdi. Aleyhimizde çıkan haberler hep bu yüzden yapılıyor.? dedi.

?HUKUKA BAŞVURDUK?

Bu tür dedikoduları kimlerin çıkardığını çok iyi bildiklerini dile getiren Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Bu zamana kadar Üniversite´yi ve Vakfı çiftlik gibi kullananlar vardı. Burası bize emanet, kimse kusura bakmasın, emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Kimse Üniversite´yi yönetmeye kalkmasın, burada  bir yönetim var. Herkes haddini bilsin. Çıkan haberler ile açıklama yaptık, biz siyasi parti veya politikacı değiliz ki her haberde açıklama yapalım. Biz bir Üniversite´yiz ve bir ağırlığımızın olması gerekiyor. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Çıkan haberlerle ilgili hukuki başvuruları yapıp sonucunu bekliyoruz. Hakimlerimiz ne karar verirse ona saygılıyız? diye konuştu

?MHP ESKİ MİLLETVEKİLİ ÖZÜR DİLEDİ?

MHP Ordu eski Milletvekilinin yaptığı açıklama hakkında da  açıklamalarda bulunan Yıldız, ?MHP Milletvekilinin yaptığı açıklama haber yapıldı. MHP İl yönetimi bunu hemen yalanladı. Daha sonra Milletvekili beni arayarak hakkınızı helal edin bana yanlış bilgi verildi, ben bunu düzelteceğim dedi. O haberi de kimin yaptığını öğrendik. Ulusal Medya´da çıkan başka bir haber var, bunu da kimin gönderdiğini biliyoruz. Bu da tamamen yalan, gerçekleri yansıtmıyor? dedi.

?İŞE ALAN DA, ÇIKARAN DA ŞİRKET?

Vakfın Şirketlerinin durumunun belli olduğunu ifade eden Rektör Yıldız, ?Cumhurbaşkanımız sağ olsun bin kişinin üzerinde işçimize kadro veriyor. Buna sevinmemiz gerekiyor. Hemen hemen herkesin burada çalışan bir tanıdığı var. Buraya alımları da çıkarmaları da şirket yapıyor, biz hiç kimseyi Üniversite olarak çıkartmadık, şirket çıkarttı. Bir yanlış olduğu zaman şirkete bildirilir şirkette onu düzeltir. Şirkete personel sınavla alınmıyor. Ortada bir sınav yok ki birilerine haksızlık olsun. Birilerini çıkartıp yerine başkasını alma gibi bir durum yok, bizimle alakası da yok.  Çıkan haberde 13 kişilik listesi var. Bunların 8-9 tanesi 6-7 yıl önce giren kişiler, bizimle ne ilgilisi olabilir. Aynı gazetede daha önce tekzip yayınladı. Ama hala aynı haberi yapmaya devam ediyor? ifadelerine yer verdi.

?İNANÇLA, İMANLA ALAY EDİLİYOR?

Rektör Yıldız, ?Biz geldikten sonra birilerinin nemalanması kesildi. Buranın bir emanet olduğunu biliyoruz. Öyle hakaret vari şeyler söyleniyor ki insanların inancıyla, imanıyla alay ediliyor. Biz eleştiriye açığız, elbet eleştiri olacak. Fakat iftira boyutuna varmamalı, kul hakkına girilmemelidir. Eğer bir yanlışımız varsa, bu yanlıştan döneriz. Özür dilemesini de biliriz. Biz hiç mi iyi bir şey yapmadık? Neden iyi yapılan şeyler yazılmıyor? Bir teşekkür beklemiyoruz. Yönetim şeklimiz, yaptığımız işler beğenilmeyebilir. Bunlar gayet normaldir? şeklinde konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü