USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

NİHAYET YIKILIYOR

NİHAYET YIKILIYOR

NİHAYET YIKILIYOR
11-08-2018 07:59
Google News

YIKIM, HURDA BEDELİ

KARŞILIĞINDA OLACAK

Demircilerardı Mahallesinde bulunan Eski Sanayi bölgesinde devam eden Sivas Sembol Kentsel Dönüşün Projesi kapsamında mülkiyeti Belediye´ye geçen dükkânlar ile muvafakat veren hak sahiplerinin dükkânları hurda bedeli karşılığında yıkılacak.

Muhammen bedelin 50 bin lira olarak belirlendiği ilanda geçici teminatın bin 500 lira, güvence bedelinin ise 8 bin 500 lira olduğu açıklandı.

İHALE 28 AĞUSTOS´TA

Belediye başkan adaylarının seçim beyannamesine giren ancak günümüze kadar birçok kez ertelenen yıkım nihayet gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Sami Aydın´ın daha önce açıkladığı projenin uygulanacağı Sanayi Sitesi´nde gerçekleştirilecek yıkım için 28 Ağustos Salı günü saat 16.00´da Belediye Encümen Salonu´nda Encümen huzurunda ihaleye çıkılacak.

Nurettin ÇUKURYURT/

Sivas´a büyük bir ivme kazandıracak olan proje kapsamında Sivas´ın kanayan yarası durumuna gelen eski sanayi bölgesinde nihayet yıkım başlıyor.

Uzun süredir çeşitli spekülasyonlara neden olan bölgede yıkım için ihaleye çıkan Belediye, Demircilerardı Mahallesinde bulunan Eski Sanayi bölgesinde devam eden Sivas Sembol Kentsel Dönüşün Projesi kapsamında mülkiyeti Belediye´ye geçen dükkânlar ile muvafakat veren hak sahiplerinin dükkanlarının hurda bedeli karşılığında yıkılacağını duyurdu.

Muhammen bedelin 50 bin lira olarak belirlendiği ilanda geçici teminatın bin 500 lira, güvence bedelinin ise 8 bin 500 lira olduğu açıklandı.

NE YAPILACAK?

İhalenin 28 Ağustos Salı günü saat 16.00´da Belediye Encümen Salonu´nda Encümen huzurunda yapılacağını bildiren Belediye, yıkım çalışmalarının ardından dev projenin de startını vermiş olacak.

Daha önce AVM, 5 Yıldızlı otel, cami, 3 adet 33 katlı rezidans kule, 3 adet 14 katlı apartman bloğu ve 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yapılacağı açıklanan ancak sürecin uzamasıyla birlikte Belediye, projelerde bir takım değişiklikler de yaptı. Son değişimlerle birlikte projede otel ve AVM yer almayacak. Kat yükseklikleri ise düşürülecek.

Projede son sözü Belediye Başkanı Sami Aydın´ın söyleyeceği Eski Sanayi Sitesi´ndeki yıkım ihalenin ardından başlayacak ve ilimize ivme kazandıracak olan projenin temelleri atılacak.

Bu arada, Belediye´nin yayımladığı ilana göre, açık artırma usulüyle ihale girecek olan adaylarda, hurdacılık ve yıkım işleri yaptıklarına dair vergi levhası veya bağlı bulundukları oda kayıt belgesinin ibrazı talep edilecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü