USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

NİTELİKLİ ELEMAN İÇİN ?MEGİP?

NİTELİKLİ ELEMAN İÇİN ?MEGİP?

NİTELİKLİ ELEMAN İÇİN ?MEGİP?
10-12-2018 07:55
Google News

?TALEP BİLDİRİLSİN, YETİŞTİRELİM?

Kısa adı MEGİP olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi´nin detayları hakkında dün TSO´da düzenlediği toplantıda meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Eken, ?İşverenler talebini bildirsin, biz yetiştirelim diyoruz. Bu proje ile hem işveren kazanacak hem de istihdam gücümüze yeni bireyler eklemiş olacağız ve ülkemiz kazanacak?dedi.

Erhan CEYLAN/

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, üyelerinden gelen talepler üzerine geliştirilen Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü (MEGİP) projesi hakkında açıklama yaptı.

Türkiye´de yaşanan en büyük sorunların başında işsizlik geldiğini vurgulayan Eken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde TSO ve İŞKUR arasında yapılan anlaşmayla geliştirilen MEGİP projesinin hem işsizlik sorununa hem de nitelikli eleman kazandırılmasına katkı sunulacağını açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda dün yaptığı açıklamada meclis üyelerine projenin detaylarını anlatan Eken,MEGİP kapsamında işverenlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan işgücünün yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

KURSİYERLERE

GÜNLÜK 61 LİRA

CEP HAÇLIĞI

Eken, iş gücü taleplerinin İŞKUR üzerinden karşılandığını ve MEGİP projesinin iş arayanlar için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, şunları söyledi;

?Bugün ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların başında işsizlik geliyor. Diğer taraftan nitelikte eleman bulamayan işverenlerimiz var. MEGİP, işverenlerin talebi doğrultusunda eleman yetiştiren, istihdam yaratmayı cazip kılan bir program. MEGİP kapsamında 160 fiili günü geçmeyecek şekilde en fazla 8 ay süreyle düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 61,65 lira cep harçlığı ödeniyor. Ayrıca iş görenlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanıyor. Düzenlenecek kurslarda eğitimlerin tüm masrafları karşılanıyor. Kurslar sayesinde işverenlere ve iş görenlere birbirlerini tanıma imkânı sağlanıyor. İşverenler programa dâhil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebiliyor. Aynı zamanda eğitime katılanlar için yapılan ekstra ödemeler vergi matrahından düşülebiliyor, istihdam teşvikinden yararlanabiliyor. Bu noktada işverenlerden beklentimiz; hangi meslekte hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını İŞKUR ya da Odamız ile paylaşmalarıdır. Böylece piyasada karşılığı olan nitelikte elemanlar yetiştirilebilecek ve yetişen işgününe de istihdam yaratılabilecek.  İşveren talebini bildirsin, biz yetiştirelim diyoruz. Bu proje ile hem işveren kazanacak hem de istihdam gücümüze yeni bireyler eklemiş olacağız ve ülkemiz kazanacak.?

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü