USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

TARIM´DAN ÇOBAN KURSU

TARIM´DAN ÇOBAN KURSU

TARIM´DAN ÇOBAN KURSU
17-12-2018 07:39
Google News

Erhan CEYLAN/

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, İŞKUR desteğiyle ortaklaşa yürüttükleri ?Sürü yönetimi elemanı benim´ kursunu ziyaret ederek 25 kursiyerle bir araya geldi. İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ile Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ´ın da katıldığı ziyarette, bakanlık olarak eğitime önem verdiklerini kaydeden Yıldız, Sivas´ın tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarının çözümü için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleştirilen kursun dünkü eğitimlerine katılarak il genelinde tarım alanında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldız, ?Nüfusumuzun yüzde 25´i kırsalda yaşamakta ve yüzde 66´sı da geçimini tarımdan sağlamaktadır. Bu nedenle en çok istihdamın sağlandığı sektör tarım ve hayvancılıktır. Bizler gelişmişliğin kırsaldan başladığına inanıyoruz. Sizler üretken olursanız ilimiz, dolayısıyla ülkemiz kalkınır. Bu anlamda düzenlediğimiz kurslarımızı çok önemsiyoruz. Sürü yönetimi elemanı benim kursiyerleri bu işi çobanlık olarak değil bir meslek olarak görmeli ve sahiplenmeliler. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı 100 günlük eylem planında görüyoruz ki genç çiftçi projesi ve ekonomik yatırımlar devam edecek. Kurs sonunda almaya hak kazanacağınız belgeler size bu desteklerde öncelik sağlayacaktır. Bu projenin sizlere çok faydalı olacağına inanıyorum. Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise kursiyerlerin hak edeceği belgelerle, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteklemelerinde öncelik elde edeceğini söyledi.

Köylerde kalan ve çobanlık yapanların sayısının her geçen gün azaldığına işaret eden Ziraat Odası Başkanı Çetindağ ise, gençlerin kursa katılımının sevindirici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.10.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü