USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

NUMUNE HASTANESİNE YENİ ÜNİTE

NUMUNE HASTANESİNE YENİ ÜNİTE

NUMUNE HASTANESİNE YENİ ÜNİTE
10-07-2017 07:58
Google News

 

Gökhan KARA /

Numune Hastanesinde ?Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) Ağrı Polikliniği´ açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği´nin 27.10.2014 Tarih ve 29158 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanmasının ardından ülke genelinde birçok yerde açılarak hizmete başlayan kliniklerin bir yenisi Sivas´ta açıldı.

Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada, ?Sağlık Bakanlığı´nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp olarak ele alıp geliştirdiği ve kanunlar koyduğu, bazı üniversitelerde ders olarak okutulduğu bu yöntemler artık hastanemizde uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Daha önceleri merdiven altı olarak değerlendirdiğimiz bu uygulama tamamen hijyenik ve tıbbi olarak hastanemizde yapılmaktadır. Bakanlığımızın sertifikalı doktorları ile tedavisi mümkün olan hastalıklarda hizmet vereceğiz. Bu uygulamalarımız hacamat, kupa ve akupunktur şeklinde olacaktır.  Şuanda Bakanlık sertifikalı bir doktorumuz vardır. Bu zamanla çoğalacak ve ilerleyecektir? ifadelerine yer verdi.

Ünitenin sorumlusu Dr. Özgür Sinan Cengiz, Sağlık Bakanlığı´nın kupa, hacamat ve akupunktur kursuna gidip sertifika aldığını belirterek ?Bakanlık bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ünitemizi açtık. Burada bakanlığın izin verdiği hacamat ve akupunktur işlemlerini yapmaktayız? dedi.

Dr. Cengiz, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp´ın hangi hastalıklara uygulanacağını şu sözlerle açıkladı. ?Fibromyalji hastalığı,  romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlılığı, sabah tutukluğu,  yorgunluk gibi durumlar; kas iskelet sistemi mekanik ağrıları; diz ağrısı (osteoartrit vb.);  migren ve gerilim tipi baş ağrısı gibi durumlarda bu yöntem uygulanır?

Dr. Cengiz, ?Akupunktur, kupa ? hacamat  tedavisi görmek isteyen hastalar; hastanemizde A blok 1. Katta  bulunan Ağrı Polikliniği ve GETAT ( Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp ) Ünitesi ?ne başvurabildikleri gibi MHRS üzerinden de randevu alabilirler. Hastalar  ile yapılacak ön görüşme ve muayene sonrası herhangi bir engel yok ise tedavi seanslarına başlanacaktır? şeklinde konuştu.

Dr. Cengiz ayrıca, doğru şekilde yapılan uygulamaların tedavi başarısını artıracağına dikkat çekti.

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün Karikatürü