USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

O ÇARŞIYI YAPACAĞIZ

O ÇARŞIYI YAPACAĞIZ

O ÇARŞIYI YAPACAĞIZ
21-12-2018 07:38
Google News

Nurettin ÇUKURYURT/

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Beşir Köksal´a iadei ziyarette bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas´ın ve esnafların sorunlarını el birliği ile çözeceklerini ve arzulanan El Sanatları Çarşısını da yapacaklarını söyledi.

Esnaf ve Sanatkârların sorunları ve sıkıntıları hakkında SESOB Başkanı Köksal´dan bilgi alan Vali Ayhan, sorunların hep birlikte istişareler yapılarak çözüleceğini, el sanatları çarşısının da en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Köksal ve yönetim kurulu üyeleriyle istişare de bulunan Vali Ayhan ?Esnaflık Sivas´ımızın yükünü çeken kültürümün tüm dinamiklerine vakıf olup bunu devam ettiren bir müessesedir. Esnaf teşkilatımızla birlikte bu Ahilik kültürünün yaşaması için çalışmalarımız devam edecektir. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımızın en büyük hayali bir el sanatları çarşısı idi. İnşallah onu da el birliği içerisinde Sivas´ımıza kazandıracağız? dedi.

İlimizin gelişmesi ve kalkınması, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir çalışmalarımızın hayata geçirilmesi amacıyla 26 Aralık tarihinde bir çalıştay yapacaklarını hatırlatan Vali Ayhan, ?Bu çalıştayımız da esnafımız için de güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Esnaflık kültürümüzün yaşatılması için de elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Rotamız bir,  Sivas için ne gerekiyorsa hep birlikte el birliği yaparak çalışacağız. Nezaketinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 İadei ziyaretinden dolayı Vali Salih Ayhan´a teşekkür eden SESOB Başkanı Köksal, daha önce görev yaptığı dönemde birlikte çalışmalar yaptıklarını, Esnaf ve Sanatkârlar Kültür Evinin Sivas´a kazandırılmasında önemli katkısı olduğunu belirterek, ?Sayın Valimiz Salih Ayhan´ı yakından tanıyoruz. Her zaman esnaflarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyor ve teşkilatımızı da iyi biliyor. Ziyaretinden dolayı yönetim kurulum adına valimize teşekkür ediyorum. El Sanatları çarşısı konusunda duyarlı olan valimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

Köksal, Vali Ayhan´a ziyareti anısına el sanatlarından oluşan kalem ve SESOB tarafından hazırlanan ?Osmanlı Döneminde Sivas´ta Ahilik ve Esnaf Teşkilatı´ kitabını hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü